Ukrajina: Séria útokov zasiahla energetickú infraštruktúru v niekoľkých mestách (VIDEO)
18 | 10 | 2022 I Ivan Mihale

Ukrajina v utorok hlásila útoky na energetickú infraštruktúru v niekoľkých mestách vrátane metropoly Kyjev. Uviedol to zástupca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko.

"Na ľavom brehu Kyjeva došlo k trom útokom na zariadenie na dodávku energie," napísal Tymošenko v príspevku na sociálnej sieti. Kyjevský starosta Vitalij Kličko uviedol, že v severovýchodnej časti mesta boli hlásené výbuchy po útoku na "zariadenie kritickej infraštruktúry".

Ďalšie dva útoky zasiahli energetické zariadenia v meste Dnipro, napísal Tymošenko. Podľa gubernátora Dnepropetrovskej oblasti Valentyna Rezničenka po útokoch ostalo niekoľko mestských častí bez elektriny.

Útoky na energetickú infraštruktúru hlásili aj v Žytomyre západne od Kyjeva, dodal Tymošenko. Starosta Žytomyru Serhij Suchomlyn na sociálnej sieti napísal, že v meste boli prerušené dodávky elektriny a vody.

Útok zasiahol aj "priemyselný podnik" v druhom najväčšom ukrajinskom meste Charkov, oznámil tamojší starosta Ihor Terechov. "V priebehu piatich minút došlo v meste k dvom sériám výbuchov," priblížil. (tasr/afp)