Richter o Matovičovom zákone roka: Čakali ste od týchto amatérov reálny rozpočet?
15 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Vláda okrem zopár omrviniek nepredstavila ľuďom reálnu pomoc. Navyšuje rozpočet na pomoc ľuďom, ale o konkrétnych opatreniach mlčí. Najmä preto, lebo vôbec netuší čo má robiť. Od takýchto amatérov však reálny rozpočet očakávať nemôže nikto. Vo svojom najnovšom príspevku o tom hovorí Ján Richter.

Inflácia láme rekordy, vláda netuší čo má robiť

Poslanec NR SR za stranu Smer-SD zverejnil na sociálnej sieti niekoľko údajov o inflácii. Tvrdí, že inflácia naďalej láme rekordy, v septembri sa medziročne zvýšila o 14,2 %, čo je najvyššia úroveň za posledných viac ako 22 rokov.

"Oproti augustu ceny narástli o necelé percento. Zdraželi najmä potraviny, bývanie a energie, to sú položky, ktoré si ľudia odoprieť jednoducho nemôžu. A lepšie to, bohužiaľ, nebude ani najbližšie mesiace a vláda to dobre vie. Okrem zopár omrviniek však stále reálnu pomoc ľuďom nepredstavila. Rozpočet síce navyšuje o miliardy eur na pomoc ľuďom, samosprávam aj zamestnávateľom, o konkrétnych opatreniach však mlčí, lebo vôbec netuší, čo má robiť," píše Richter a dodáva, že je preto otázne, kde napokon tieto miliardy v skutočnosti skončia.

EÚ nevylučuje prerušenie bezvízového režimu so Srbskom
Európska komisia v piatok uviedla, že nevylučuje pozastavenie bezvízového režimu EÚ so Srbskom, ak krajina neobmedzí nelegálnu migráciu zo svojho územia do EÚ. TASR správu prevzala od tlačovej agentúry AFP. "Nemôžem to vylúčiť, ale myslím si a... Čítať ďalej
15 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Na diskusiu nebol čas ani tento rok

Myslí si, že obavy z budúcoročného rozpočtu majú právom aj sociálni partneri. Tí dostali rozpočet k nahliadnutiu aj tento rok na poslednú chvíľu a tak na reálnu diskusiu k rozdeľovaniu miliárd zo spoločného nebolo dosť času.

Zdôrazňuje, že kritikou nešetrí ani Rada pre rozpočtovú zodpovednosť, podľa ktorej je rozpočet málo transparentný. Nehovorí totiž nič o opatreniach na kompenzácie drahých energií, na ktoré chce vláda minúť 3,4 miliardy eur.

Svoj príspevok uzatvára slovami: "Čakal niekto snáď od týchto amatérov reálny rozpočet, ktorý presne zadefinuje, kam peniaze zo spoločného pôjdu a ako chce nimi štát pomôcť ľuďom v krízových časoch? Ja teda nie."

Navštívte cez víkend Margecianske fajnoty!
Margecianske fajnoty ponúkajú cez víkend tradičné jedlá, folklór aj atrakcie. V poradí 12. ročník gurmánskeho festivalu Margecianske fajnoty sa v Margecanoch v okrese Gelnica koná tento víkend. Návštevníkov čakajú kulinárske špeciality aj program... Čítať ďalej
15 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik