Šutaj Eštok: Čaputovej politický útok na Žilinku
15 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Ak chce prezidentka bojovať proti nenávisti a šíreniu zla vo verejnom priestore, mala by začať tam, kde je to na mieste. Skonštatoval to vo svojom statuse nezaradený poslanec zo strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok.

Deň po tragickej udalosti sa prezidentka okrem iných vyjadrila aj v zmysle, že zvažuje podanie návrhu na disciplinárne stíhanie generálneho prokurátora Maroša Žilinku a dôvodom má byť podľa nej to, že šíril ruskú propagandu.

"Dôvod na disciplinárne stíhanie má byť vecný a nie emočný. Ak na podanie disciplinárneho návrhu nebol dôvod doteraz, neviem prečo by dnes takýto dôvod mal existovať ak sa nezmenili okolnosti. Jedinou chybou Maroša Žilinku je jeho principiálny postoj k dodržiavaniu zákona, a to je aj dôvod, prečo sa dostáva do stretu s inými ústavnými činiteľmi," vysvetľuje poslanec.

Ide o pomstu?

Šutaj Eštok nepochybuje, že v tomto prípade ide o pomstu za Žilinkovu čisto odbornú kritiku obsahu obrannej dohody s USA, kde sa s prezidentkou dostal do názorového sporu. "Nevidím nič zlé na tom, ak generálny prokurátor postupuje svojprávne a v zmysle zákonom daných kompetencií a naopak, nerozhoduje poslušne podľa želania iných."

Dorčák vyzýva Remišovú: Poďme si pohovoriť, ako tajíte prúsery, ktoré na ministerstve vytvárate!
Pani Remišová, vyzývam Vás na verejnú diskusiu. Stojí v úvode statusu zakladajúceho člena strany Hlas-SD Martina Dorčáka. "Poďme si pohovoriť, ako tajíte prúsery, ktoré na ministerstve vytvárate, a policajný prezident, špeciálny prokurátor a... Čítať ďalej
15 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Hamranove vyhrážky stíhať každého, kto si želá mier

Hlasák odporúča, ak chce prezidentka bojovať proti nenávisti a šíreniu zla vo verejnom priestore, mala by začať tam, kde je to na mieste. "Som zhrozený, že jej, ako najvyššiemu ústavnému činiteľovi, neprekážajú vyjadrenia prezidenta policajného zboru Hamrana, ktorý sa vyjadruje ako politik a už dnes sa netají tým, že má politické ambície."

Podľa politika Čaputovej nevadí, že sa Hamran vyhráža trestným stíhaním z trestného činu ohrozenia mieru každému, kto si želá mier. Ani raz sa pani prezidentka neozvala pri vyjadreniach dnes právoplatne disciplinárne potrestaného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica hoci na to opakovane boli dané dôvody, upozorňuje Šutaj Eštok.

Prezidentka SR a zapredané liberálne médiá: Hanbite sa!
Stredajšia tragédia, pri ktorej vyhasli dva nevinné ľudské životy rukou krutého páchateľa slúži len na vytĺkanie politického kapitálu liberálov. Ich jediným cieľom je rozpútať mediálny lynč voči akýmkoľvek politickým oponentom. Terčom útoku... Čítať ďalej
14 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Kedy urobí poriadok s Igorom Matovičom?

"Šírenie nenávisti, zloby a vytrácania ľudskosti v spoločnosti v stredu pripravili o život dvoch mladých ľudí a to presne v dobe, kedy minister financií nemá problém verejne povedať, že „ skorumpovaných novinárov bude dávať rad radom dole“, alebo ktorý sa považuje za žida 21. storočia," pripomína rétoriku expremiéra hlasák.

Za posledný rok som nezachytil intervenciu prezidentky, ktorá by využila svoje ústavné kompetencie na to, aby urobila poriadok s Igorom Matovičom. Problém v koalícii necháva vyhniť a to presne v dobe, kedy frustrácia a strach ľudí s nadchádzajúcou zimou rastie. Činy a nie slová rozhodujú pani prezidentka.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik