Mladé obete strelca zo Zámockej: Študent UK s kamarátom
13 | 10 | 2022 I Diana zaťková

V stredu večer pri streľbe na Zámockej ulici v Bratislave pred LGBTI podnikom Tepláreň vyhasli dva mladé životy. Boli to priatelia Matúš H., študent, ktorý v podniku pracoval a jeho kamarát Juraj V.

Matúš bol študentom Filozofickej fakulty Univerzity Komenského. Univerzita vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým. 

"Dnes máme dve veľmi smutné správy. Jednou z obetí včerajšej streľby na Zámockej ulici v Bratislave je Matúš Horváth, študent Filozofickej fakulty UK. Druhou smutnou správou je, že motívom vraždy bola podľa dostupných informácií nenávisť," napísali predstavitelia UK na sociálnej sieti.

"Je desivé, kam až môže dospieť šírenie nenávisti voči ľuďom, ktorí sa v očiach útočníka previnili tým, že sú iní. Proti nenávisti sa musíme vymedzovať ešte razantnejšie. Toto nesmie pokračovať!"

Kondolenčná kniha bude k dispozícii vo vestibule historickej budovy na Šafárikovom námestí. Fakulta na znak podpory s komunitou LGBTI vyvesila aj dúhovú vlajku. 

Juraj pracoval v obchode.

Facebook | @Juraj z Bratislavy, ktorý bol zavraždený devätnásťročným strelcom

Juraj V., zdroj: FB/Michael Szatmáry

Iniciatíva Inakosť zvoláva na spomienkovú akciu na piatok 17.00 hod. Pochodom za odsúdenie nenávisti si chcú uctiť obete a odsúdiť násilie páchané na LGBTI ľuďoch.

Matúš H., zdroj: FB/Michael Szatmáry

K streľbe a následný vraždám v centre Bratislavy došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla mŕtveho.

Vrahom zo Zámockej je jen 19-ročný chlapec! Spísal 60-stranový manifest (FOTO)
Vrahom, ktorý v stredu večer zastrelil pred bratislavskym barom Tepláreň na Zámockej ulici dvoch ľudí, má byť tínedžer Juraj K. z Bratislavy. K streľbe sa nepriamo priznal na sociálnej sieti Twitter používateľ pod menom NTMA0315. Hodiny pred útokom... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik