Belousovová: Jednoducho nás vypnú
11 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Odpoveď Ruska bola určená mocnostiam Západu, všetkým, ktorí vedú vojnu na Ukrajine, teda nám všetkým a nepochybujem, že jej správne porozumeli. Zhodnotila súčasné dianie na Ukrajine v príspevku na sociálnej sieti Anna Belousovová. Vo svojom príspevku rozoberá útok na Kerčský most, ako aj odozvu naň, pričom za jediné riešenie považuje sadnúť si k rokovaciemu stolu.

Predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť kritizuje reakcie na teroristický útok na Kerčský most, keď podľa jej slov "tzv. prozápadní slušnoľudia pomaly strieľali šampanské a vôbec ich netrápili ľudské obete." Uvádza, že už vtedy upozorňovala na prípadnú Putinovu reakciu, ktorá aj prišla. "Rusko uskutočnilo masívny plošný útok na územie Ukrajiny, cieľom ktorého bola predovšetkým infraštruktúra - energetické, vojenské a komunikačné zariadenia." Ako uvádza, neobišlo sa to bohužiaľ bez obetí na ľudských životoch. Aj keď, podotýka, bolo ich menej, ako pri obdobných útokoch NATO pri iných vojnových konfliktoch. Nepovažuje to však za žiadne pozitívum, pretože cena ľudského života je nevyčísiteľná. 

Príde nakoniec k predčasným voľbám? Boris Kollár sa rozhodol!
Novelu Ústavy SR z dielne Sme rodina, ktorá by mohla viesť k skráteniu volebného obdobia, vetoval líder OĽANO Igor Matovič. V utorok to povedal predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár. Sme rodina preto svoj návrh stiahne a chce podporiť... Čítať ďalej
11 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Odpoveď Ruska bola určená aj nám

Odpoveď Ruska však podľa nej nebola určená len Ukrajine. "Bola určená hlavne tým, ktorí vedú vojnu na Ukrajine, t.j. mocnostiam Západu. Nepochybujem, že jej správne porozumeli." Za reakciu Západu však nepovažuje stanovisko generálneho tajomníka NATO, ktorý Ukrajine vyjadril podporu Ukrajine a potvrdil, že je potrebné "pokračovať v podpore odvážnych Ukrajincov v boji proti agresii Kremľa tak dlho, ako to bude potrebné". Belousovová kriticky dodáva: "V podobnom duchu sa dali počuť ako ozveny aj naši vládni predstavitelia. Nikto z nich si ale neráčil všimnúť, že Ukrajina dostala zásah, ktorý ochromí celú Európu."

Jednoducho nás vypnú

Zdôvodňuje to tým, že boli zasiahnuté významné energetické zariadenia, v dôsledku čoho Ukrajina prerušuje export elektrickej energie do EÚ. "Ak to niekomu ešte nedošlo, tak toto bol ten odkaz Ruska pre Európu." - píše vo svojom príspevku. Myslí si tiež, že Rusi napriek strašeniu USA a Zelenského, nechcú a ani nemusia použiť jadrové zbrane, jednoducho nás vypnú. Je toho názoru, že ruské zbrane zasiahli plánované ciele, ktorými boli energie. 

Naozaj chce EÚ Orbána "motivovať" k spolupráci TÝMTO spôsobom?!
Pohár podpredsedníčky Európskeho parlamentu Katariny Barley pretiekol. Podľa nej je jediným riešením odstrihnutie Maďarska od eurofondov. Tvrdí, že EÚ sa dopustila vážnych chýb v tom, že voči maďarskému premiérovi nie je dostatočne... Čítať ďalej
11 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Putinovu odpoveď pochopili veľmi rýchlo

V statuse vysvetľuje aj pozadie oznamu ministra obrany, že Holandsko v spolupráci s Nemeckom pristupuje k zníženiu svojho zastúpenia na území Slovenska a odsun sa bude týkať jednej batérie protivzdušnej obrany. "Idú chrániť svoj vzdušný priestor, lebo veľmi rýchlo pochopili Putinovu odpoveď. A nás môže chrániť to, čo nám zatiaľ nechali a prípadne dobrý pocit z toho, že sme svoje S300 darovali Ukrajine." - neskrýva svoje rozhorčenie.

A aby nám neunikla aj iná informácia, dodáva na záver so štipkou sarkazmu: "Štáty OPEC-u sa dohodli, že EÚ si môže svoje zastropovanie cien strčiť za klobúk. Takže, držte si tie klobúky, pôjdeme z kopca." 

Europoslanec Mick Wallace: NATO je zločinecká organizácia! (VIDEO)
Írsky poslanec Európskeho parlamentu Mick Wallace vystúpil vo svojej rozprave, v ktorej načrtol deštruktívnu politiku Severoatlantickej aliancie (NATO) v Európe. Veľká Väčšina obyvateľov Európy chce mier a nie podporu vojny na Ukrajine a neustále... Čítať ďalej
11 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik