Europoslanec Mick Wallace: NATO je zločinecká organizácia! (VIDEO)
11 | 10 | 2022 I Emanuel Orban

Írsky poslanec Európskeho parlamentu Mick Wallace vystúpil vo svojej rozprave, v ktorej načrtol deštruktívnu politiku Severoatlantickej aliancie (NATO) v Európe. Veľká Väčšina obyvateľov Európy chce mier a nie podporu vojny na Ukrajine a neustále sankcie proti Rusku, ukázal prieskum Európskej rady pre zahraničné vzťahy (EFCR). 

NATO nie je obranná aliancia, ale vojnová mašinéria

Podľa Wallaca NATO je nielen nepotrebná, ale aj nebezpečná organizácia pre stabilitu štátov Európy. „Skutočný cieľ NATO je obrana slabnúcej hegemónie USA a unipolárneho systému sveta. Presne na toto slúži. Akejkoľvek diskusii o tom sa bráni v tejto „krajine slobody prejavu.“ Vojna na Ukrajine ? NATO ju miluje ! Podobne ako v USA, aj ruskej ekonomike vládne kapitál monopolov a oligarchovia. Dnes tu máme USA/NATO, ktoré proti Rusku vedie zástupnú vojnu na Ukrajine. Dve frakcie kapitalistického imperializmu vedú vojnu proti sebe a milióny pracujúcich sú zaseknuté medzi nimi,“ uvádza poslanec Európskeho parlamentu.

www.facebook.com/watch/?v=793470458543534

Preto je na čase zrušiť ekonomické sankcie, ktoré ubližujú nielen Rusku, ale najmä občanom členských štátov Európskej únie. NATO k mieru neprispieva, konštatuje na záver Mick Wallace.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik