Draxler o koaličných lídroch: Tá detinská radosť z ďalšej eskalácie konfliktu
10 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Jaroslav Naď dnes už neoslavoval bombový atentát na Krymský most. Skonštatoval to exminister školstva Juraj Draxler na sociálnej sieti.

Rusi na NATO nemajú

"Rusi ráno čiastočne napodobnili americké akcie, a masovými raketovými náletmi udreli po civilnej a vojenskej infraštruktúre po celej Ukrajine. Nedá sa to porovnať napríklad s Belehradom, kde NATO cielene bombardovalo centrálu televízie, centrálu vládnej strany, ministerstvo obrany, mosty a železničné uzly. A popri tom im strely vo veľkom ušli kade-tade aj do budov nemocníc, polikliník, škôl a obydlí," porovnáva Draxler.

Ale úder to bol aj tak tvrdý

Podľa exministra ho európski politici celkom správne odsúdili. Hoci priamych obetí je pri tých desiatkach rakiet relatívne málo, v mnohých lokalitách teraz bude civilné obyvateľstvo na tom zle (zbúrané sú napríklad teplárne).

Blaha o statusoch ministra obrany: Bude sa aj teraz Naď vytešovať?
Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) na pozadí aktuálnych udalostí v rusko-ukrajinskom konflikte pripomína ministrovi Naďovi, že Slováci chcú a potrebujú mier. Fakt im to nedochádza? "Aj teraz sa bude Naď vytešovať? Aj teraz bude vešať stupídne statusy... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

"A práve preto mi doteraz rezonuje to víkendové hlúpe, nekonečne detinské oslavovanie útoku na most. To, že Rusi nejako tvrdo odpovedia, bolo úplne jasné (z ich pohľadu ak by to nespravili, len by sa vystavili nebezpečiu, že prídu ďalšie podobné akcie). Ale napriek tomu tá detinská radosť. Z ďalšej eskalácie konfliktu, ktorý nikdy nemusel byť, keby namiesto "Fuck the EU" v roku 2014 prevládli hlasy tých, ktorí hovorili, že politické zmeny na Ukrajine nemožno nechať na bojovníkov Pravého sektora obsadzujúcich vládne budovy,"píše politik.

Podľa Draxlera mala byť v EÚ väčšia snaha tlačiť na normalizáciu politických pomerov na Ukrajine. A najmä ak by USA odtiaľto z Európy jasne povedalo, že tlačenie štruktúr NATO na Ukrajinu je hra s ohňom a neprejde to.

Otrockejší ako Západ

"Ale toto nie je post o Ukrajine. Je to post o našich politikoch. Pretože tí sú často ešte otrockejší ako tí v západnej Európe. A pretože túto zmes plytkosti a lukratívnej vychytralosti neukazujú len v zahraničnej politike. To isté sa tu už 30 rokov deje v hospodárskej politike alebo celkovo v riadení štátu. Riadia to veľké deti. Naivne, radostne propagandisticky, ale aj dobre na tom zarábajúc. Tak rád by som ich konečne vykopol niekde na front," uzavrel Draxler.

Gustáv Murín: Zlý koniec rozprávky, ktorou nás kŕmili Jarko Naď, Korčok i Čaputová
Vyšiel na povrch návrh na uzavretie Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických. Zviditeľnil ho v najnovšom statuse na sociálnej sieti spisovateľ a publicista Gustáv Murín. "TOTO je... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik