Chmelár: Vojna nie je realityšou
10 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Žiaľ, je tu to, pred čím historik a politológ Eduard Chmelár varoval už dávno - provokácie sa nedajú tolerovať donekonečna. Slová Eduarda Chmelára vám prinášame bez redakčných úprav. 

Ešte včera sa naši politickí primitívi vytešovali nad ukrajinskými provokáciami, a dnes sú hysterickí z krvavej ruskej odvety. Akoby ľudia začali umierať až dnes, akoby to celé bolo ešte včera sranda. Varoval som všetkých týchto vojnových dobrodruhov, že odveta môže byť krutá a moje obavy sa naplnili.

Rusi odpovedali veľmi tvrdo, bombardujú už aj kritickú infraštruktúru a žiaľ, tieto údery si vyžiadali aj obete na civilnom obyvateľstve. Namiesto pokánia nás títo trollovia dnes vyzývajú, aby sme odsúdili ruskú odvetu.

Ale to je zbytočné, my sme od začiatku odsudzovali túto vojnu, tak ako sme odsudzovali každú vojnu, a nekonečné opakovanie tohto stanoviska je len odvádzanie pozornosti od podstaty problému.

To vy ste sa vytešovali z eskalácie konfliktu, podporovali pokračovanie bojov a neštítili ste sa jasať aj nad teroristickými činmi. To vy si spytujte svedomie, ak si nevážite ľudské životy.

Toto šialenstvo sa musí skončiť. A môže sa skončiť len tak, keď utíchnu zbrane a začnú sa mierové rokovania za účasti západných veľmocí s cieľom dohodnúť pre Ukrajinu spravodlivý mier. Každý, kto podporuje pokračovanie bojov a posielanie zbraní, má krv na rukách. Začnite podporovať mierové riešenie. Všetko ostatné je len cesta do pekla.

Putin pohrozil: Ešte sme neskončili! Kadyrov je spokojný (FOTO)
Prezident Vladimir Putin pohrozil „tvrdou reakciou“, ak budú útoky proti Rusku pokračovať. Urobil to len niekoľko hodín po tom, ako jeho jednotky spustili masívnu vlnu útokov na mestá po celej Ukrajine v reakcii na útok na Kerčský most spájajúci... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik