Šokujúce fakty vyplávali na povrch! USA prikázali Maďarsku: Zaútočte na Srbsko!
09 | 10 | 2022 I Mário Micenko

V sobotu Srbská štátna televízia RTS odvysielala prejav srbského prezidenta k národu Alexandra Vučiča. Ten v priamom premose zverejnil šokujúcu informáciu, ktorú mu potvrdil premiér Maďarska Viktor Orbán. USA a Briti požadovali od Maďarska aby vojensky napadlo Srbsko, a to pozemnými silami zo severu počas agresie NATO v roku 1999.

"Pokiaľ ide o Kosovo...Teraz vám niečo poviem, čo ste nevedeli," hovorí v prejave Vučič. "V roku 1999 malo Maďarsko zaútočiť na Srbsko pozemnými silami, čo mi Viktor Orbán potvrdil a dovolil mi túto informáciu zverejniť," dodal.

"Vtedajší americký prezident Bill Clinton, tak isto ako aj Briti požadovali, aby zaútočil na Srbsko zo severu tak, aby sme museli roztiahnuť svoje sily až do Vojvodiny...," šokoval prezident.

Orbán sa vzoprel

Podľa Vučiča Orbán útok odmietol aj napriek tomu, že bol pod enormným tlakom USA a Veľkej Británie.

"Vyrovnať sa s týmto tlakom mu pomohol priamo v Bielom dome nemecký kancelár Gerhard Schroder. Keď premiér Maďarska navštívil vtedajšiu britskú premiérku Margaret Thatcherovú, tá mu ineď po otvorení dverí vmietla do tváre výčitky, že kvôli jeho odmietnutiu zaútočiť na Srbsko padlo oveľa viac britských vojakov ako by mohlo," objasňuje prezident fakty, ktoré mali zostať pred verejnosťou utajené.

Čistky v ruskej armáde?
Ukrajinská rozviedka oznámila početné zatýkanie vojenského personálu v Moskve. Podľa ukrajinskej rozviedky sa v Moskve začalo zatýkanie vojakov, doprava v centre mesta je zablokovaná, ale ruské masmédiá o tom neinformujú. Informuje o tom Hlavné... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik