Ľuboš Blaha podáva trestné oznámenie na Jaroslava Naďa
08 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ľuboš Blaha (SMER - SD), poslanec NR SR, podáva trestbé oznámenie na Jaroslava Naďa (OĽaNO), ministra obrany za schvaľovanie terorizmu.

Ľuboš Blaha, na sociálnej sieti Telegram zverenil dôvody, kvôli ktorým podáva na ministra obrany Jaroslava Naďa trestné oznámenie. Blaha tvrdí, že Naď schvaľuje terorizmus.

"Podľa § 419b Trestného zákona platí, že "kto verejne schvaľuje niektorý z trestných činov terorizmu, potrestá sa odňatím slobody na tri roky až desať rokov"," píše Blaha a pridáva aj desať dôvodov, kvôli ktorým sa rozhodol na Naďa podať tresté oznámenie. Preberáme ich v plnom znení.

Minister Jaroslav Naď sa dnes v súvislosti s teroristickým útokom na Kerčský most vyjadril, že si má ruský prezident Putin terorizmus užívať a vysmieval sa, že ide o darček k jeho narodeninám.

Ide o zjavné schvaľovanie teroristického činu, za čo Naďovi hrozí odňatie slobody až na 10 rokov. 

Nie je to prvý raz, čo Naď schvaľoval terorizmus. Po teroristickom útoku na ruskú novinárku Dariu Duginovú označil obeť za "fašistickú propagandistku", ktorej mu vôbec nie je ľúto, čím otvorene zľahčoval vraždu novinárky a de facto podporil teroristický čin.

Nám vyčítajú, vraj podporujeme vojnu. Presný opak je pravdou. 

Nikdy sme sa ani náznakom neschvaľovali akýkoľvek útok či zabíjanie a všetky vojny sme vždy jasne odmietali. Jediné, čo nám vlastne vyčítajú, je to, že chceme mier. 

Správa priamo z miesta výbuchu na Kerčskom moste (video)
Dnes, 8. októbra, okolo 06:00 hod., došlo na Kerčskom moste k silnému výbuchu. K výbuchu došlo okolo 6:00. Podľa predbežných údajov došlo k požiaru údajnej palivovej nádrže . Požiar trvá už niekoľko hodín, preto Rusi nevedia určiť rozsah ničenia.... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Naopak - vládni predstavitelia otvorene propagujú násilie, Čaputová sa infantílne zábava nad vtipmi o anexii ruských území a najnovšie sa Naď rehlí na tom, že bol spáchaný teroristický čin. 

To, že je to ľudský odpudivé, asi netreba vysvetľovať žiadnemu duševne zdravému človeku. Ale v tomto prípade ide nielen o nemorálne konanie, ale o trestný čin.

Je jedno, komu kto drží palce v konflikte na Ukrajine, schvaľovanie terorizmu je zločin. A Naď bezpochyby schvaľoval terorizmus - opakovane.

Žiadam preto Generálnu prokuratúru, aby okamžite spustila trestné stíhanie voči Jaroslavovi Naďovi podľa § 419b Trestného zákona. V tejto súvislosti podávam trestné oznámenie. 

Padni komu padni.

"Enjoy, Mr. Putler!" Okomentoval minister obrany Naď výbuch na Kerčskom moste
Dnes, 8. októbra, okolo 06:00 hod., došlo na Kerčskom moste k silnému výbuchu. K výbuchu došlo okolo 6:00. Podľa predbežných údajov došlo k požiaru údajnej palivovej nádrže . Požiar trvá už niekoľko hodín, preto nie je možné určiť rozsah... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová
?session=true

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik