"Enjoy, Mr. Putler!" Okomentoval minister obrany Naď výbuch na Kerčskom moste
08 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Dnes, 8. októbra, okolo 06:00 hod., došlo na Kerčskom moste k silnému výbuchu. K výbuchu došlo okolo 6:00. Podľa predbežných údajov došlo k požiaru údajnej palivovej nádrže . Požiar trvá už niekoľko hodín, preto nie je možné určiť rozsah ničenia.

Ruský Národný protiteroristický výbor (NAK) uviedol, že výbuch nákladného vozidla na cestnej časti mosta viedol k požiaru siedmich cisternových vozňov vlaku na súbežnej železničnej časti. Dva úseky cestného mosta sa podľa výboru "čiastočne zrútili". Dopravu cez most zastavili. Správy o obetiach alebo zraneniach sa zatiaľ neobjavili.

Krymskí predstavitelia podľa ruských médií pripísali útok Ukrajine. Tá sa k zodpovednosti priamo neprihlásila, poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak však vyhlásil, že ide o "začiatok", uviedla stanica BBC. "Všetko nelegálne musí byť zničené, všetko ukradnuté musí byť vrátané Ukrajine, všetko okupované Ruskom musí byť vyhnané," napísal Podoľak na Twitter.

Čo napísal Jaroslav Naď (OĽaNO), minister obrany Slovenskej republiky

Vyjadrenie Jaroslava Naďa zverejňujeme v pôvodnom znení aj s príslušnými emotikonmi.

"Keď si praješ na 70. narodeniny tortu 🎂 a kuchár to preženie so sviečkami 🤷🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

Enjoy, Mr. Putler! 😜" napísal Naď na sociálnej sieti a zverejnil video z miesta výbuchu.

Správa priamo z miesta výbuchu na Kerčskom moste (video)
Dnes, 8. októbra, okolo 06:00 hod., došlo na Kerčskom moste k silnému výbuchu. K výbuchu došlo okolo 6:00. Podľa predbežných údajov došlo k požiaru údajnej palivovej nádrže . Požiar trvá už niekoľko hodín, preto Rusi nevedia určiť rozsah ničenia.... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik