Nová rozprávka na zimu: Európa je obeťou Američanov
06 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Európa sa zničila sama! Neboli to Američania, ktorí zničili nemecké, francúzske alebo belgické jadrové kapacity. Neboli to Američania, ktorí zakázali ťažbu bridlicového plynu v Európe. Pravda je taká, že Európa je obeťou len samej seba. Európa sama zničila veľkú časť svojej schopnosti zásobovať sa zemným plynom. Nie je najvyšší čas, aby Európania konečne niesli sami zodpovednosť? Takéto kritické zrkadlo nastavil starému kontinentu vo svojom komentári pre Gatestone Institute francúzsky právnik, filozof  a doktor právnej teórie zo Sorbony Drieu Godefridi. 

V týchto dňoch sa množí spoločná argumentačná línia medzi ruskou štátnou propagandou a americkými konšpiračnými kruhmi, a to: vojnu na Ukrajine vraj podnietili Američania, aby zničili Európu.

Napríklad americký konšpiračný web Revolver News sa odvoláva na geostrategické úvahy popredného odborníka na vojnu na Ukrajine analytika Andrewa Korybka. 

V tejto téze, ktorá obviňuje Európu z toho, že sa stala obeťou amerického sprisahania, je všetko nepravdivé. Je to detinská a zneschopňujúca lož – vďaka čomu je príťažlivá pre uzavreté mysle.

Pravda je taká, že Európa je obeťou len samej seba.

Neboli to Američania, ktorí zničili nemeckéfrancúzske alebo belgické jadrové kapacity.

Ohlupovanie verejnej mienky na Slovensku prostredníctvom zmanipulovaných prieskumov musí skončiť!
Politológ Eduard Chmelár reaguje na prieskumy verejnej mienky na Slovensku v podaní proatlantickej mimovládky Globsec, ktoré sa dotýkajú vojny na Ukrajine. Podľa nich väčšina Slovákov si želá víťazstvo Ukrajiny. Prsty v tom môže mať náš rusofóbny... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Neboli to Američania, ktorí zakázali ťažbu bridlicového plynu v Európe. Zakladateľ a prezident Centra pre priemyselný pokrok Alex Epstein vysvetľuje :

„Keďže nedostatok zemného plynu a prudko stúpajúce ceny poškodzujú Európu, tí, ktorí sú za krízu najviac zodpovední – tí, ktorí sú proti výrobe a preprave zemného plynu – sa snažia zvaliť vinu na niekoho iného tvrdením, že situácia je „zložitá“. Ale nie je. Je to jednoduché: nebyť veľkých globálnych obmedzení výroby a prepravy zemného plynu, ponuka zemného plynu by mohla uspokojiť dopyt....

Čo by mali európske národy robiť so svojím utrpením, ktoré si sami spôsobili? Po prvé, mali by okamžite zvrátiť svoje smrtiace zákazy frakovania. Po druhé, tí, ktorí presadzovali zákazy frakovania, by sa mali ospravedlniť a sľúbiť, že radikálne znížia spotrebu zemného plynu," hovorí Epstein.

Pravda je taká, že Európa zničila veľkú časť svojej schopnosti zásobovať sa zemným plynom. Neboli to Američania, ktorí zakázali Nemecku stavať terminály na dovoz amerického plynu.

Neboli to Američania, ktorí navrhli nemeckú ultra-zelený Energiewende (energetický obrat).

Exšéf vojenskej rozviedky Andor Šándor: Kto nechce rokovať s Ruskom, volá po vojne
Bezpečnostný analytik a exšéf vojenskej rozviedky Andor Šándor je za jeho slová o mieri radom ľudí označovaný za „proruského švába“, teda človeka, ktorý šíri v záujme Ruska kremeľskú propagandu. Českému portálu extra.cz poskytol v posledných dňoch... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Boli to Američania, ktorí v roku 2001 nariadili koniec jadrovej energie v Nemecku tým, že prevzali kontrolu nad myslením vtedajšieho kancelára Gerharda Schroedera a jeho „zeleného“ ministra Jürgena Trittina?

Boli to Američania, ktorí v roku 2011 urýchlili postupné ukončenie chodu jadrových elektrární v Nemecku tým, že zhypnotizovali vtedajšiu kancelárku Angelu Merkelovú?

Boli to Američania, ktorí prinútili Nemcov, a tým aj Európanov, aby sa vydali na milosť a nemilosť Moskve stávkou výlučne na ruský plyn? V skutočnosti „Američania“ urobili presný opak: varovali Nemcov. „Trump v OSN obvinil Nemecko, že sa stalo ‚úplne závislým‘ od ruskej energie. Nemci sa len uškrnuli,“ informoval The Washington Post v roku 2018.

Nie je najvyšší čas aby Európania konečne konečne sami niesli zodpovednosť?

Radačovský europoslancom: Za pravdu o východnej Ukrajine by ste ma ukameňovali! (VIDEO)
Von der Lyenová by sa mala červenať! Počas štvrtkovej rozpravy v Európskom parlamente ohľadom situácie na východe Ukrajiny dospel europoslanec Miroslav Radačovský k jednoduchému záveru. Preto radšej ani nevyužil svoj rečnícky čas. Ukameňovali by... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik