Kto poľuje na plynové polia?
05 | 10 | 2022 I Milan Laca

Dánska polícia hlási neidentifikované drony v blízkosti plynových polí v Severnom mori.

Polícia v Kodani dostala správy o podozrivej aktivite neznámych dronov, ktoré spozorovali v blízkosti plynových plošín pri dánskych ťažobných poliach Halfdan B v Severnom mori. Informuje o tom dánska televízia TV2.

Je to tak...

„Dánska národná polícia môže potvrdiť, že sme cez víkend dostali správy o pozorovaní dronov v Severnom mori,“ uviedli predstavitelia orgánov činných v trestnom konaní. Plynárenské spoločnosti posilnili bezpečnostné opatrenia, aby sa vyhli sabotážam a možným núdzovým situáciám.

Plynovod sa dá opraviť!
Podpredseda ruskej vlády pre energetiku Novak informoval o možnosti opravy Nord Streamu. Poškodené plynovody Nord Stream 1 a Nord Stream 2 sa dajú opraviť, ale opravy si vyžiadajú zdroje. Vyhlásil podpredseda ruskej vlády Alexander Novak. Pre... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Milan Laca

A čo Švédi?

Vyšlo na javo, že loď švédskeho námorníctva námorníctva bola v oblasti plynovodov Nord Stream 1 a Nord Stream 2 v Baltskom mori niekoľko dní pred výbuchmi, ktoré viedli k úniku plynu. Potvrdilo sa, že 22. septembra bola loď na severnom mieste, kde neskôr objavilil tri úniky.

Vyšetrujú

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faserová oznámila, že jej krajina vytvorí spoločný  tím s Dánskom a Švédskom na vyšetrenie incidentov v oblasti Nord Stream. V rozhovore pre noviny Bild am Sonntag Faserová povedala, že dostupné dôkazy podporujú verziu „sabotážnych činov“. Nemecko "veľmi úzko spolupracuje s Dánskom a Švédskom" na zisťovaní príčin incidentu, zdôraznila ministerka vnútra.

Varovanie pre USA
Ak sú Spojené štáty zapojené do výbuchov plynovodov Nord Stream a Nord Stream 2, Rusko môže paľbu opätovať. Podľa komentátora National Review Antonia Wrighta, Moskva v reakcii na agresiu pravdepodobne zaútočí na americkú infraštruktúru.Vážnou... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Milan Laca

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.