Hrozba: Ktokoľvek dodá zbrane Ukrajine, bude zapletený do priameho konfliktu s Ruskom
04 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Vjačeslav Volodin,  predseda ruskej Štátnej dumy uviedol, že krajiny, ktoré Ukrajine dodávajú zbrane po pripojení anektovaných území k Rusku, sú v priamom konflikte s Ruskom. Tie krajiny musia podľa neho pochopiť jednu vec.

"Krajiny, ktoré dodávajú zbrane Ukrajine a pomáhajú kyjevskému vedeniu pri uskutočňovaní vojenských operácií, musia podľa predsedu ruskej Štátnej dumy pochopiť, že po tom, ako sa regióny Donbas, Záporožie a Cherson začlenia do Ruskej federácie, sa dostávajú do priameho konfliktu s Ruskom," píše index.

"Teraz je dôležité, aby krajiny, ktoré podporujú vojnu na Ukrajine, pochopili, že odteraz budeme hovoriť inak s tými, ktorí dodávajú vybavenie, zbrane alebo posielajú žoldnierov," zdôraznil Vjačeslav Volodin podľa ruskej štátnej tlačovej agentúry TASSZ.

Poznamenal tiež, že ničoho, čo je súčasťou Ruska sa nezrieknú.

"Všetky rozhodnutia už padli, takže keď diskutujú o otázke vojenskej pomoci Ukrajine, musia pochopiť, že už teraz sú v konflikte s Ruskou federáciou a akokoľvek to maskujú, nebude to fungovať. Mali by si to uvedomiť," povedal hovorca dumy.

Dag Daniš: Hirman pohorel na celej čiare! To si hovorí minister?
Hirman sa pri návrate z Bruselu tváril ako víťaz. V skutočnosti tam ale pohorel a pre Slovensko nevybavil nič. Skonštatoval to na sociálnej sieti známy novinár Dag Daniš. Hodení do vody "Pri cenách elektriny EÚ neponúka nijakú finančnú... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Podľa Kremľa väčšina hlasovala za pristúpenie

30. septembra podpísal ruský prezident v Kremli zmluvy o začlenení štyroch ukrajinských regiónov – Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky, ako aj plne a čiastočne okupovanej Chersonskej a Záporožskej oblasti – do Ruskej federácie.

Medzi 23. septembrom a 27. septembrom sa na území Donbasu konalo referendum o pripojení regiónov Chersonu a Záporožia k Rusku.

Maďarský portál Index informuje, že podľa Moskvy v Donecku toto rozhodnutie podporilo 99,23 percenta voličov:
98,42 percenta v Luhansku,
87,05 percenta v Herszone, kým
93,11 percenta v Záporoží.

Dolná komora ruského parlamentu, Štátna duma, ratifikovala v pondelok jednohlasne zmluvy o vstupe ukrajinskej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky a Chersonskej a Záporožskej oblasti do Ruskej federácie. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a Reuters.

Štátna duma ratifikovala zmluvy o pričlenení
Dolná komora ruského parlamentu, Štátna duma, ratifikovala v pondelok jednohlasne zmluvy o vstupe ukrajinskej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky a Chersonskej a Záporožskej oblasti do Ruskej federácie. TASR o tom informuje na základe správ... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik