Čaputová vymenovala nového ministra Hegerovej vlády
04 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok v Prezidentskom paláci vymenovala nového ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Jána Horeckého. Doteraz bol vedením rezortu školstva dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO).

Horecký pôsobil ako učiteľ matematiky a geografie. Na pozíciu riaditeľa bratislavskej Spojenej školy sv. Františka z Assisi nastúpil v máji 2008, viedol ju do júla 2020. Manažérske schopnosti v oblasti školstva zúročil aj ako prezident Združenia katolíckych škôl Slovenska (ZKŠS), ktorým bol v rokoch 2011 - 2019. V januári 2021 sa stal manažérom siete škôl Felix.

Ministri za SaS podali demisie po tom, ako koaliční partneri počas vládnej krízy nenaplnili ich požiadavku na odchod lídra OĽANO Igora Matoviča z vlády. Vládna kríza sa vyostrila pre pretrvávajúce nezhody Matoviča a predsedu SaS Richarda Sulíka.

Nových ministrov hospodárstva, spravodlivosti aj zahraničných vecí a európskych záležitostí vymenovala Čaputová 12. septembra. Kandidát na post šéfa rezortu školstva v tom čase nebol ešte v rámci koalície dohodnutý, vedením bol preto dočasne poverený premiér.

Prezidentka vymenuje nového ministra školstva. Vážne TENTO?
Prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje v utorok (4. 10.) na uvoľnený post ministra školstva, vedy, výskumu a športu Jána Horeckého. V pondelok doobeda sa s ním stretla. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Obvinený z trestného... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik