Prezidentka vymenuje nového ministra školstva. Vážne TENTO?
03 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje v utorok (4. 10.) na uvoľnený post ministra školstva, vedy, výskumu a športu Jána Horeckého. V pondelok doobeda sa s ním stretla. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Obvinený z trestného činu všeobecného ohrozenia

Ján Horecký bol riaditeľom viacerých škôl v Bratislave. Počas vedenia základnej školy v Karlovej vsi mal však na krku závažné obvinenia. 

Horecký v minulosti čelil obžalobe zo všeobecného ohrozenia. Počas zimy 2015 pôsobil ako riaditeľ Základnej školy svätého Františka z Assisi, keď sa tam stalo veľké nešťastie. Vonku snežilo a učiteľky deti poslali von sa hrať. Jedného chlapca však pri hre pod ťarchou snehu zavalil strom. Napriek snahe lekárov sa šesťročného Matúška nepodarilo zachrániť.

Vyšetrovateľ Horeckého obvinil z trestného činu všeobecného ohrozenia. Pedagóg bol o dva roky neskôr oslobodený, pretože skutok, ktorého sa mal dopustiť, vraj nebol trestným činom. 

TOTO má byť minister školstva? Kandidát mal na krku závažné obvinenia!
Premiér Eduard Heger navrhol prezidentke za kandidáta na ministra školstva pedagóga Jána Horeckého. Potencionálny minister má však za sebou kontroverznú minulosť, píše portál tvnoviny.sk. Obvinený z trestného činu všeobecného ohrozenia Ján... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Aktívny kresťan

Ján Horecký je dlhodobo aktívny v kresťanských kruhoch. V minulosti mal dokonca otvorene vystupovať na proteste proti návrhu Akčného plánu pre LGBTI ľudí na roky 2016 – 2019. Išlo o návrh, ktorý mal za cieľ podporiť práva LGBTI ľudí na Slovensku. 

„Nie je to len dokument. Dnes v škole sa vzdeláva a vychováva len to, čo je produktom vedy, kultúry alebo duchovného dedičstva overeného praxou a skúsenosťou ľudí. Nová stratégia ľudských práv, ktorá chce presadiť zákonnou cestou do spoločnosti rodovú rovnosť, je vedecký nezmysel,“ vyhlásil Horecký, ktorý bol v minulosti predsedom Združenia katolíckych škôl Slovenska.

„Akčný plán LGBTI pripravuje podmienky na legalizáciu registrovaných partnerstiev aj s novými sociálnymi dávkami, pričom klasická rodina nemá žiadny akčný plán ani národnú stratégiu ochrany rodiny,“ napísal spolu s ZKŠS v roku 2015.

Slovenských politikov spojila tragédia v Bratislave
Slovenskom dnes doslova otriasa správa o nočnej jazde opitého vodiča, ktorý na zastávke MHD zrazil čakajúcich študentov. Táto tragédia sa dotkla aj slovenských politických špičiek. Prinášame vyjadrenia niektorých z nich. Juraj Šeliga (Za... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Post ministra školstva sa uvoľnil po tom, ako ministri za SaS podali demisie. Nových šéfov rezortov hospodárstva, zahraničných vecí a spravodlivosti už prezidentka vymenovala. Vedením rezortu školstva dočasne poverila premiéra Eduarda Hegera (OĽANO).

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik