Matovič navrhuje prísny trest: AUTO za ALKOHOL! Bez milosti
03 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Už stačilo. Koľko ešte nevinných ľudí má zomrieť len preto, lebo nejaký ožratý Debo si myslí, že on to dá? Pýta sa to minister financií Igor Matovič na sociálnej sieti. A má aj návrh, ako takúto nezodpovednosť riešiť.

Na zástavke Zochová som, tak ako všetci študenti z Mlynskej doliny, pravideľne 5 rokov prestupoval na 39-tku. V túto noc tam vyhasli životy mladých ľudí, ktorí tú trasu išli prvýkrát a, bohužiaľ, naposledy," píše Igor Matovič.

Zdroj: FB/Igor Matovič

Ožratý Debil si sadol do auta a zničil život mladých ľudí a ich rodín

"Stačilo! S ministrom vnútra Romanom Mikulcom som pred chvíľou hovoril a plne sa stotožňujeme v tom, že jediná cesta je zavedenie exemplárnych trestov za alkohol za volantom. Auto v rukách ožratého vodiča je nebezpečná zbraň … a keď sa niekto rozhodne so zbraňou v rukách ohrozovať nevinných ľudí, musíme k nemu pristúpiť tak, akoby chodil po ulici a náhodne len tak strieľal," dodal financmajster.

"Dnes na koaličnej rade navrhnem zavedenie nemilosrdného trestu pre vodičov s 1 a viac promile: Automobil, v ktorom bude pristihnutý vodič s 1 a viac promile prepadne v prospech štátu. Bez debaty. Nemilosrdne. Okamžite na mieste," navrhuje Matovič.

A čo keď bude mať auto požičané? "To isté. Nech sa páči, nech si dotknutý u ožrana uplatní náhradu škody. Zadržané autá pôjdu následne do verejnej dražby a z výťažku sa bude financovať odškodnenie obetí a ich príbuzných. Už naozaj stačilo!"

Aktualizácia: Štyria mŕtvi študenti v Bratislave! Kollár i Čaputová vyjadrili rodinám sústrasť (FOTO)
Po tragickej nehode v centre Bratislavy je zatiaľ päť obetí a desať ľudí je vážne zranených. Na sociálnej sieti o tom informovala starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. "Staromestská ulica dnes platí za aroganciu tú najvyššiu... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik