Najtragickejšia dopravná nehoda v histórii SR: Mikulec zvolá pracovnú skupinu (VIDEO)
03 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Uplynulú noc som bol informovaný o tragickej udalosti, ktorá sa odohrala v Bratislave na autobusovej zastávke. O situáciu som sa počas celej noci zaujímal a som informovaný kontinuálne, uviedol na sociálnej sieti minister vnútra Roman Mikulec.

"Dnes ráno som sa bol pozrieť na mieste tragickej nehody, ktorá sa odohrala na autobusovej zastávke v Bratislave. Je to obrovská tragédia. Apelujem na verejnosť, aby ľudia nešoférovali pod vplyvom alkoholu," uviedol pre médiá.

"Zároveň zvolám pracovnú skupinu a následne predložím koaličným partnerom návrh, aby boli nekompromisné tresty pre jazdu pod vplyvom alkoholu. Nevinné ľudské životy pre opitých za volantom nesmú vyhasínať," uzavrel.

Riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru (PZ) Tomáš Vrábel

Od vzniku Slovenskej republiky polícia takú tragickú dopravnú nehodu, aká sa odohrala na zastávke v centre Bratislavy, doteraz neevidovala. Pre TASR to skonštatoval riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru (PZ) Tomáš Vrábel.

Nemá vedomosť o tom, že by sa tragédia takéhoto rozsahu na Slovensku stala. "Najmä pri kombinácii alkoholu a rýchlej jazdy. Nič také neevidujeme a dúfam, že ani evidovať nebudeme," zdôraznil Vrábel.

Nevhodné pre maloletých divákov! Nehodu zachytila kamera (VIDEO)
Celé Slovensko žije tragédiou, ktorá sa stala v nedeľu neskoro večer v centre Bratislavy. Samuel Migaľ z TV JOJ priniesol na sociálnej sieti video z osudného okamžiku, pri ktorom vyhasli životy. "Nehodu na zastávke zachytila bezpečnostná kamera!"... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff

Polícia začala v prípade  tragickej nedeľňajšej (2. 10.) nehody v centre Bratislavy trestné stíhanie vo veci usmrtenia. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff. "Prípad riešia bratislavskí krajskí kriminalisti," dodal.

Informoval, že vodičovi, ktorý spôsobil nehodu, namerali 1,69 promile alkoholu, jeho 36-ročnému spolujazdcovi vyše jedného promile. "Vodič bol na mieste obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestený v cele policajného zaistenia," doplnil Szeiff o prvotnom postupe policajtov v súvislosti s nehodou.

Matovič navrhuje prísny trest: AUTO za ALKOHOL! Bez milosti
Už stačilo. Koľko ešte nevinných ľudí má zomrieť len preto, lebo nejaký ožratý Debo si myslí, že on to dá? Pýta sa to minister financií Igor Matovič na sociálnej sieti. A má aj návrh, ako takúto nezodpovednosť riešiť. Na zástavke Zochová som, tak... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si podľa záchranárov vyžiadala štyroch mŕtvych, ďalší sú ťažko zranení. Polícia žiada svedkov tragickej nehody, aby sa jej prihlásili.

Okrem opitosti mala byť dôvodom nehody aj niekoľkonásobne prekročená rýchlosť, pri ktorej vodič stratil kontrolu nad vozidlom.
Podľa polície ide o najtragickejšiu dopravnú nehodu v histórii SR.

Tragédia v Bratislave: K študentom z UK aj STU pribudla piata obeť
Medzi obeťami tragickej nehody na bratislavskej zastávke Zochova boli študentka a študent Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Univerzita o tom informovala na sociálnej sieti. "Dnes smútime. Je hrozné, koľko bolesti dokáže spôsobiť arogancia a... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik