Dopravní policajti sa nezastavia: ŠOKUJÚCE prípady vodičov za 24 hodín
03 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR
Slovenskom dnes doslova otriasa správa o nočnej jazde opitého vodiča, ktorý na zastávke MHD v Bratislave usmrtil piatich mladých ľudí. No verte, nebol to jediný zásah dopravných policajtov za posledné hodiny. Žiaľ, ale najtragickejší.
Neuveriteľných 4,56 promile alkoholu

Považskobystrickí policajti zasahovali v nočných hodinách pri dopravnej nehode v katastri považskobystrickej mestskej časti Praznov. Vinník mal v dychu viac ako 4,5 promile alkoholu. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Vodič v dôsledku nevenovania pozornosti vedeniu vozidla prešiel vozidlom do protismeru a narazil do svahu. Po náraze sa vozidlo prevrátilo na strechu. Pri nehode sa zranila 32-ročná spolujazdkyňa, 41-ročný vodič sa nezranil," priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, vodičovi namerali policajti v dychu 4,56 promile alkoholu. Polícia ho obvinila z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Najtragickejšia dopravná nehoda v histórii SR: Mikulec zvolá pracovnú skupinu (VIDEO)
Uplynulú noc som bol informovaný o tragickej udalosti, ktorá sa odohrala v Bratislave na autobusovej zastávke. O situáciu som sa počas celej noci zaujímal a som informovaný kontinuálne, uviedol na sociálnej sieti minister vnútra Roman... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Havarovalo auto s 12-ročným šoférom!

Iba 12-ročný chlapec mal šoférovať osobné auto, ktoré v nedeľu (2. 10.) popoludní havarovalo v katastri obce Hrnčiarska Ves v okrese Poltár. V čase nehody sa navyše vo vozidle nachádzal aj 16-ročný spolujazdec. Pri nehode sa nikto vážne nezranil. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

"Pri odbočovaní od Hrnčiarskej Vsi na osadu Maštinec nezvládol vodič vedenie vozidla, zišiel z cesty, vyvalil dopravnú značku a prevrátený na boku skončil opretý o hospodársku budovu, ktorú poškodil," priblížila nehodu bez ďalších podrobností polícia.

Pod vplyvom alkoholu aj v Prešovskom kraji 

Z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila dvoch vodičov, 67-ročného muža z obce Gánovce v okrese Poprad a 29-ročného muža z obce Osikov v okrese Bardejov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Nicholsonová nakydala z Bruselu: Slovenskí vodiči sú odrazom národa!
Liberálna europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová si myslí, že spôsob, akým vodiči šoférujú, svedčí o vyspelosti národa. Jedným dychom však dodáva, že opitý vodič za volantom nie je prototypom slovenského vodiča. Má to však svoje "Ale" "Vždy, keď... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Starší z mužov v piatok (30. 9.) dopoludnia viedol osobné vozidlo v smere od obce Hozelec na mesto Poprad. "Pri odbočovaní vľavo nezvládol riadenie a zišiel mimo vozovky, kde ostal stáť. Policajná hliadka vodiča podrobila kontrole, bolo zistené, že jazdil pod vplyvom alkoholu. Dychová skúška presiahla hodnotu 2,3 promile," uviedla Ligdayová s tým, že muž skončil v cele policajného zaistenia.

Muž z Osikova v sobotu (1. 10.) dve hodiny po polnoci v rodnej obci viedol osobné auto po miestnej komunikácii, pričom prešiel do protismeru a narazil do betónového múrika hrádze cez miestny potok.

"Vozidlo odhodilo v dôsledku nárazu, no vodič spokojne pokračoval v jazde ďalej. Pri jednom z rodinných domov narazil do zaparkovaného osobného auta. Vodič bol policajnou hliadkou zadržaný a bol obmedzený na osobnej slobode. Vykonaná dychová skúška u neho mala pozitívny výsledok, ktorý presiahol hodnotu 1,3 promile," povedala Ligdayová a dodala, že na vozidlách vznikla škoda spolu vo výške 7000 eur.

Tragédia v Bratislave: K študentom z UK aj STU pribudla piata obeť
Medzi obeťami tragickej nehody na bratislavskej zastávke Zochova boli študentka a študent Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Univerzita o tom informovala na sociálnej sieti. "Dnes smútime. Je hrozné, koľko bolesti dokáže spôsobiť arogancia a... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik