Česi sa vyzbierali Ukrajine na tank
03 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Česi sa v priebehu niekoľkých týždňov zložili na modernizovaný tank T-72 Avenger, ktorý pomôže Ukrajincom v obrane voči Rusku. Kampaň Darček pre Putina, v rámci ktorej sa peniaze vyzbierali, naďalej pokračuje. V pondelok to uviedli jej organizátori, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Za pár dní, 7. októbra, oslávi agent KGB, vrah a gauner Vladimir Putin sedemdesiatiny. A zaslúži si poriadny darček! Veľká vďaka všetkým, ktorí mu "darčeky" v podobe podpory Ukrajine kupujete," napísala v ďakovnom liste česká ministerka obrany Jana Černochová.

"Vďaka vašej podpore jej (Ukrajine) už čoskoro vyrazí na pomoc tank Tomáš," dodala ministerka s tým, že sa ďalej budú zbierať financie na muníciu pre tento tank. Meno Tomáš dostal podľa prvého československého prezidenta T.G. Masaryka.

Kadyrov zošalel: Do bojov posiela svojich pubertálnych synov!
Kadyrov tvrdí, že do bojov na Ukrajine posiela svojich troch synov. Čečenský vodca Ramzan Kadyrov v pondelok povedal, že do bojov na Ukrajine posiela svojich troch synov vo veku 14, 15 a 16 rokov. Uviedol to v príspevku na sociálnej sieti... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

"Dnes ráno to boli štyri jednotky, teda 1.111.000.000 korún (viac ako 45 miliónov eur), ktoré nám poslali darcovia predovšetkým z Českej republiky, ale tiež z ďalších krajín," komentoval stav účtu, ktorý zriadila ukrajinská ambasáda, bývalý ukrajinský veľvyslanec v Česku Jevhen Perebyjnis. Dodal, že už minuli viac než miliardu korún.

"Dnes ráno som podpísal niekoľko zmlúv ohľadom nákupu vojenského materiálu a predpokladám, že dnes poobede to zaplatíme," dodal Perebyjnis s tým, že nákup bude v najbližších dňoch expedovaný na tie miesta na Ukrajine, kde je to potrebné.

Účet na pomoc Ukrajine bol zriadený vo februári, tesne po tom, ako Rusko napadlo Ukrajinu. Počas víkendu 21. a 22. augusta pri príležitosti spomienkových podujatí na okupáciu Československa v roku 1968 poslali Česi na účet ukrajinskej ambasády v Česku 24,2 milióna korún.

Rakúšania za neutralitu
Rakúšania žiadajú zastaviť podporu Ukrajine. Mnohí obyvatelia Rakúska požadujú ukončenie podpory pre Kyjev a zrušenie sankcií voči Moskve Vyzvali kancelára Karla Nehammera, aby prestal podporovať Kyjev a zrušil protiruské sankcie, píše denník... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik