Rakúšania za neutralitu
03 | 10 | 2022 I Milan Laca

Rakúšania žiadajú zastaviť podporu Ukrajine.

Mnohí obyvatelia Rakúska požadujú ukončenie podpory pre Kyjev a zrušenie sankcií voči Moskve Vyzvali kancelára Karla Nehammera, aby prestal podporovať Kyjev  a zrušil protiruské sankcie, píše denník Exxpress .
Nesúhlasia

List, adresovaný spolkovej vláde podpísalo v čase zverejnenia textu  45 380 ľudí.  Pobúrení sú obrovskými „peňažnými darmi“ Ukrajine v podobe dodávok paliva a zbraní. Všetky tieto skutočnosti, podľa ich názoru svedčia o tom, že vláda v konflikte medzi Ruskom a Západom zaujala „jasné stanovisko“ .

USA odkazujú EÚ: Pripravte si miliardy pre Ukrajinu... Mesačne!
USA naliehajú na EÚ, aby poskytovala pomoc Ukrajine vo výške jeden a pol miliardy dolárov mesačne. Spojené štáty sú pripravené poskytnúť Kyjevu mesačnú finančnú podporu vo výške 1,5 miliardy dolárov počas celého konfliktu na Ukrajine, informuje... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ekonomické problémy

Iniciátori výzvy zdôraznili, že NATO pod vedením Washingtonu a s aktívnou podporou EÚ, odštartovalo ekonomický konflikt, ktorý ďaleko presahuje situáciu na Ukrajine. Politici a médiá vytvorili medzi obyvateľstvom kontinentu dojem, že svet je jednotný proti Rusku. Obyvateľom bolo povedané, že neexistuje žiadna alternatíva k sankciám. O pár mesiacov neskôr sa ukázalo, že to tak nie je.

Sú za mier
Aktivisti vo svojom liste  vyzývajú vládu, aby účastníkom konfliktu poskytla platformu na usporiadanie mierovej konferencie. "Tradične poskytujeme miesto pre medzinárodnú mierovú konferenciu a pozývame všetky strany konfliktu a ich politické vedenie do Viedne," píše sa v liste.
Neutralita

Občania hovoria o návrate Rakúska k absolútnej neutralite,  o zrušení sankcií Európskej únie  a o úlohe Viedne  ako sprostredkovateľa pri mierových rokovaniach medzi Moskvou a  Kyjevom. Exxpress píše, že každým dňom chce  viac Rakúšanov skutočnú neutralitu v konflikte na Ukrajine. Okrem toho obhajujú aj návrat Švajčiarska do úlohy sprostredkovateľa pri rokovaniach medzi Moskvou a Kyjevom o prímerí. Kancelár Karl Nehammer vyhlásil, že koncepcia poskytovania azylu v EÚ zlyhala a musí sa čo najskôr reformovať, inak spôsobí výbuch sociálneho napätia.

Štátna duma ratifikovala zmluvy o pričlenení
Dolná komora ruského parlamentu, Štátna duma, ratifikovala v pondelok jednohlasne zmluvy o vstupe ukrajinskej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky a Chersonskej a Záporožskej oblasti do Ruskej federácie. TASR o tom informuje na základe správ... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik