Tarabov návrh má zabrániť sankciám
03 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Poslanec NRSR Tomáš Taraba na sociálnej sieti reaguje na nepotvrdenú správu, podľa ktorej chce Európska komisia zaviesť sankcie na jadrový materiál.

Vo svojom príspevku konštatuje, že predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová musí určite blúzniť, keď plánuje odstavenie našich jadrových elektrární. Podľa jeho slov "hlupaňa Uršula" začala riešiť sankcie na jadrový materiál.

Taraba chce zabrániť ďalším sankciám, ktoré by nepriaznivo ovplyvnili aj naše fungovanie návrhom, aby parlament zaviazal premiéra Hegera nesúhlasiť so žiadnymi ďalšími návrhmi sankcií bez súhlasu slovenského parlamentu.

Podľa jeho slov je to dôležité urobiť aj z dôvodu, že "doterajšie skúsenosti s Čaputovou a spol. ukazujú, že ich podlizovanie sa Bruselu na úkor našich národných záujmov je bezhraničné." - kritizuje konanie súčasnej vlády na čele s prezidentkou.

Nekompromisné vyhlásenie Turecka
Vstup Švédov a Fínov do NATO môžu vetovať Turci. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu opäť vyhlásil: nepodporia vstup Švédska a Fínska do NATO, kým obe krajiny nesplnia sľuby, ktoré im dali. Vstup týchto dvoch krajín do NATO neblokuje... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

V komentároch si však pod svojim príspevkom môže prečítať Taraba aj nejednu kritiku. Pre čitateľov HD vyberáme:

Pán Rastislav: "Hráte tam pekne divadlo mam dojem, ze tam lietajú iné sumi evracov vo vzduchu a iné dohody. Keby ste chceli uz su dole na ľuďoch van nezáleží ale aj vy ste ľudia a skôr ci neskor ten pelech s tým zlatým hrantom vam bude ochvilu horieť ...."

Pán Karol: "Mali by sa konečne uvaliť sankcie na Brusel..celú EÚ a hlavne na tú sfanatizovanú hlupaňu na jej čeleNech ĺudia môžu začat žiť ako ĺudia a nie ako otroci v otrokárskej spoločnosti"

Pani Silvia: "A čo tak konenecne sa postaviť proti sankciám a EÚ namiesto týchto statusov.. ..dokedy ešte to písanie na fb ?!"

Pán Štefan: "Viete, čo máte v utorok urobiť, čím viac toto budete odkladať, tým dlhšie sa to bude ťahať... "

Pán Ľudovít: "Ty už nenavrhuj, ale zahlasuj a bude po paráde..."

Prezidenti štátov strednej a východnej Európy podporujú suverenitu Ukrajiny
Prezidenti stredoeurópskych a východoeurópskych členských štátov NATO podporujú suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny. Neuznávajú a nikdy neuznajú snahy Ruskej federácie o anexiu akejkoľvek časti ukrajinského územia. Uviedli to v spoločnom... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik