Prezidenti štátov strednej a východnej Európy podporujú suverenitu Ukrajiny
02 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Prezidenti stredoeurópskych a východoeurópskych členských štátov NATO podporujú suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny. Neuznávajú a nikdy neuznajú snahy Ruskej federácie o anexiu akejkoľvek časti ukrajinského územia.

Uviedli to v spoločnom vyhlásení, ktoré TASR v nedeľu poskytol hovorca prezidentky SR Zuzany Čaputovej Martin Strižinec.

"Podporujeme Ukrajinu v jej obrane proti ruskej invázii, žiadame, aby sa Rusko okamžite stiahlo zo všetkých okupovaných teritórií a vyzývame všetkých Spojencov na podstatné zvýšenie vojenskej pomoci Ukrajine," podotkli v spoločnom vyhlásení. Zdôraznili, že všetci, ktorí páchajú zločiny agresie, musia byť vzatí na zodpovednosť a čeliť spravodlivosti.

Ako ďalej uviedli, pevne stoja za rozhodnutím zo summitu Severoatlantickej aliancie v Bukurešti v roku 2008 týkajúceho sa budúceho členstva Ukrajiny v Aliancii.

Pod spoločné vyhlásenie sa podpísali prezidenti Slovenskej republiky, Českej republiky, Estónska, Lotyšska, Litvy, Severného Macedónska, Čiernej Hory, Poľska a Rumunska.

Šefčík z OĽaNO je nespokojný: Škaredo kritizuje snem strany HLAS - SD
Poslancovi Marekovi Šefčíkovi (OĽaNO) padol do oka sobotňajší snem strany Petra Pellegriniho Hlas-SD. Nepáči sa mu, že napriek tomu, že strana vo voľbách nedostala ani jeden voličský hlas, si dovolila taký okázalý snem. Odkiaľ majú... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik