Šefčík z OĽaNO je nespokojný: Škaredo kritizuje snem strany HLAS - SD
02 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Poslancovi Marekovi Šefčíkovi (OĽaNO) padol do oka sobotňajší snem strany Petra Pellegriniho Hlas-SD. Nepáči sa mu, že napriek tomu, že strana vo voľbách nedostala ani jeden voličský hlas, si dovolila taký okázalý snem.

Odkiaľ majú zdroje?

"Nedostali oficiálne od štátu ani euro. Napriek tomu sa vôbec nepodobá na sociálnodemokratickú stranu, ktorá má mať blízko k ľuďom, ale skôr na snem nablýskanej smotánky. Odkiaľ majú zdroje? Kto za nimi stojí? Ktorí oligarchovia ich financujú a majú záujem na tom, aby sa dostali k moci? Už sme to tu mali v podobe mecenášov Ficovho Smeru. A Pellegrini ako Ficov učeň presne vie “ako sa to robí, do psej matere"," píše Šefčík.

Aj nepríjemné otázky utíchli

"Stretávam sa s týmito ľuďmi v parlamente a ich povýšeneckosť, arogancia a falošnosť sa dá rozpoznať z každého gesta, či prejavu. Na nepríjemné otázky novinárov o financovaní strany mali problém odpovedať, ale tie otázky akosi utíchli… Pripomeniem, že Pellegrini v TA3 tvrdil, že strana žije z peňazí členov: „Skladáme sa. Aj z vlastných úspor, aj z vlastných platov. Plus prosíme ľudí, aj o tisíceurový dar, aj o päťstoeurový dar. Takýmto spôsobom prosím každého, kto nám môže pomôcť, nech nám pomôže,“ a dodal krásnu vetu “Čo si naškrabkáme, to máme”," cituje Šefčík Pellegriniho.

Zachránil Matoviča pred odvolávaním: Po kolapse v parlamente je poslanec na JISke
Meno 78-ročného poslanca Jána Kerekrétiho pozná Slovensko od štvrtka. V ten deň mali odvolávať ministra financií, no nestalo sa tak. Ján Kerekréti (OĽaNO) skolaboval a priamo v rokovacej sále sa ho ujala záchraka. Problémy mal dlhšie „Poslanec... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Megapárty na Liptove

"Takže teraz si od vás, čo im posielate dary, alebo možno aj od sponzorov, ktorým budú zaviazaní, naškrabkali na megapárty v Liptovskom Mikuláši. Pellegrini, ktorý robil 19 rokov poskoka Ficovi a je tak spolupáchateľom únosu štátu spoločne so svojimi extrémne bohatými kamarátmi z Prezlečeného Smeru, ten Pellegrini, ktorý sa vyváža v drahých autách čo mu požičiava sestra, býva pod Bratislavským hradom v polmiliónovom byte, chodí ako bažant v drahých oblekoch, teraz reční o senioroch, o regiónoch, o rodinách, o detských prídavkoch a mne sa z tých nablýskaných nafúkancov robí zle," moralizuje Šefčík ďalej.

To sú prirovnania...

"Bývalý harakiripremiér mal tú moc a ako Ficov ratlík nespravil nič. Naopak - ďalej prekvitala korupcia, rozkrádanie a devastovanie zdravotníctva a ďalších rezortov a to od týchto ľudí hrozí znova. Hlas je len prezlečený Smer. Pellegrini iba nablýskanejší Fico," uzatvára poslanec Šefčík.

Farkašovský: Ďalšia absurdita v tom našom "mrdníku"
Každý deň si myslím, že už vládnemu valcu „došla para“. Že niet ničoho, čím by nás v našich slovenských pomeroch ešte dokázal prekvapiť. Že už všetky možné aj nemožné excesy sú vyčerpané. Ale Slovensko je krajina neobmedzených možností. Píše Karol... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik