Igor Matovič: Novinárom sa postavím ako som sa postavil Ficovi, keď všetci mali v gatiach
02 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Igor Matovič (OĽaNO), minister financií sa pustil sa do šéfredaktora Denníka N, Matúša Kostolného. "Nie, nie je mi príjemné si s týmto špiniť ruky, ale keď vidím, že politický pospolitý ľud je z moci novinárov predposratý, opäť to zostáva len na mne," uviedol Matovič na sociálnej sieti a tvrdí, že Kostolný klame, podsúv a manipuluje. 

Čo sa stalo, pán minister?

"Neuplynul deň od verejného moralizovania Matúša Kostolného a spol. a opäť sa verejne púšťa do šírenia podlých lží. Hrubo klame, podsúva a manipuluje. Praktiky, za ktoré by sa ani Ruttkayová nehanbila. Dnes v rozhovore s Monikou Todovou tvrdil o nejakom Matovičovi, že: “V priebehu posledných dní povedal, že sa dá každý novinár kúpiť za 500 eur.” Samozrejme, je to podlá lož," obhajuje sa Igor Matovič.

Kde je teda pravda

"O skorumpovaných novinároch som hovoril počas môjho vystúpenia v Národnej rade 20. septembra. Dolu je prepis tej časti - a to, čo som o 500 eurových novinároch povedal, nájdete na konci druhého odseku," avízuje minister to, o čom sa dočítame ďalej. 

"Vidíte v mojom vyjadrení niečo o tom, že “KAŽDÝ NOVINÁR SA DÁ KÚPIŤ ZA 500€”? Jasné, že nie. Lebo som to ani nikdy nepovedal. Nechápem, ako takýto klamár a manipulátor môže robiť niekde šéfredaktora. Ale chápem, že pod takým vedením Denník N(enávisť) stratil za rok 36% čitateľov a vypadol z prvej dvadsiatky najsledovanejších spravodajských portálov," nezabudol pripomenúť Matovič.

Matovič reaguje na otvorený list novinárov: KLAMETE ľuďom!
Minister financii Igor Matovič na sociálnej sieti reagoval na vyhlásenie šéfredaktorov, ktorí odmietajú jeho útoky. Nepáčia sa im Matovičove slová Pod vyhlásenie sa podpísali šéfredaktori SME, DenníkaN, Aktualít, ale aj spravodajstva štyroch... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Nebezpečný šéfredaktor

"Ak by takéto konanie šéfredaktora nebolo smutné, bolo by to až na smiech. Lenže ono je to najmä nebezpečné. Ľudia nie sú hlúpi a keď vidia takto primitívne manipulácie, médiá prestávajú sledovať a pravdu odchádzajú hľadať na sociálne siete - no a všetci vieme, že to raj pravdy teda nie je. Bohužiaľ, niektorí ľudia v médiách uverili v seba a myslia si, že im funkcia dáva právo klamať vo dne v noci. Myslia si, že oni už nemusia pravdu hľadať, ale môžu “pravdu” vytvárať. Robiť opak svojho poslania," sťažuje si Matovič.

Čo by mu teda stačilo?

"Nie, nie je mi príjemné si s týmto špiniť ruky, ale keď vidím, že politický pospolitý ľud je z moci novinárov predposratý, opäť to zostáva len na mne. Tak ako som sa nebál postaviť Ficovi, keď všetci mali v gatiach, treba sa teraz postaviť aj zblúdilým strážcom pravdy. Bude ešte ťažká doba a objektívne médiá v nej budú veľmi potrebné. Tak zostáva len veriť, že pochopia, že im nechcem zle, len túžim, aby prestali manipulovať a klamať. To mi stačí," skromne uzatvára minister financií a prikladá prepis časti vystúpenia.

Premiér v Ladomírovej bojuje... Proti dezinformáciám
Pred nedávnom sa na sociálnych sieťach objavili fotky zničeného vojenského cintorína z Ladomírovej. V sobotu, 1. 10. sa na mieste bol pozrieť premiér, aby podporil tvrdenie o tom, že pietne miesto zničené nebolo... Hoax o zničených... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balašková

20.9.2020 v parlamente:

“Áno, táto vláda, táto krajina, táto koalícia je zranená. Dva a pol roka permanentnej kampane proti, proti vláde zo strany ľudí, ktorí sa boja o svoj pobyt na slobode, boja sa o to, že kto ďalší bude proti nim svedčiť. Dva a pol roka srdcervúceho kviku od ľudí, ktorým chýba válov, pri ktorom si za tých 12 rokov zvykli žrať zo spoločných verejných financií na úkor ľudí, ktorí ich volili.

Áno, po dva a pol roku tohto zápasu, bohužiaľ, veľakrát aj za podpory či už skorumpovaných médií alebo médií v rukách oligarchov, alebo s podporou článkov písaných skorumpovanými novinármi. Lebo, povedzme si to, za päťstovku si dnes na mesiac viete prenajať novinára, ktorý o vás bude dobre písať.

Tak po dva a pol roku takejto kampane, po dva a pol roku kríz všetkých možných, či covidu, veľkých antiočkovacích kampaní, extrémnej inflácie, rastu cien elektriny, plynu, celkovo energií. Po dva a pol roku vyvolávaní rôznych nepriateľov, strašidiel, vojny na Ukrajine, táto koalícia, vláda, krajina, sme zranení.”

Taraba: Kauza Haščák sa skončila fiaskom. A nie je prvá
Tomáš Taraba (Život-národná strana) spoločne s Robertom Ficom (Smer-SD) zvolávajú mimoriadnu schôdzu NR SR. Tá by sa mala zaoberať Úradom špeciálnej prokuratúry. Toto by sa stávať nemalo "Je totálne fiasko a hanba keď elitná špecializovaná... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik