Situácia sa vyhrocuje: Biden s Putinom sú na nože
01 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Joe Biden obviňuje Vladimira Putina z klamstva o „zámernom čine sabotáže“ plynovodov Nord Stream, píše portál Breitbart.

Biden v tom má jasno

Prezident Joe Biden v piatok z Bieleho domu obvinil ruského prezidenta Vladimira Putina z klamstva o škodách, ktoré znefunkčnili plynovody Nord Stream. "Bol to úmyselný akt sabotáže a teraz Rusi šíria dezinformácie a lži," povedal Biden.

Americký prezident urobil vyhlásenie v reakcii na plynovod po tom, čo vo štvrtok opakovane ignoroval otázky novinárov o ňom.

A Putin tiež

"Spojené štáty a ich spojenci na Západe sabotovali plynovod," to povedal Putin v reakcii na výbuchy.

„Sankcie Anglosasom nestačili: prešli na sabotáž,“ uviedol ruský prezident.. "Je ťažké uveriť, ale je fakt, že zorganizovali výbuchy na medzinárodnom plynovode Nord Stream."

Plynovod je zlikvidovaný...navždy?
Nemecko je presvedčené, že Nord Stream bol vyhodený do vzduchu. Denník Der Spiegel napísal, že majú podozrenie, že Nord Stream poškodili výbušné zariadenia. Výbuchy Nemecké bezpečnostné orgány podozrievajú, že potrubia plynovodov Nord Stream1 a... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Milan Laca

Všetci klamú, len Biden hovorí pravdu

Biden však vyzval Američanov, aby nepočúvali Putinove tvrdenia.

„Keď sa situácia upokojí, pošleme dole potápačov, aby zistili, čo sa presne stalo. ... Len nepočúvajte, čo Putin hovorí,“ povedal Biden. "Vieme, že to, čo hovorí, nie je pravda."

Sieť plynovodov Nord Stream zabezpečuje zemný plyn z Ruska do Nemecka a oboma potrubiami unikajú do mora stovky miliónov kubických metrov zemného plynu.

Dramatické fotografie a videá víriacej vody z únikov demonštrujú význam vplyvu na potrubia. Oba plynovody boli uzavreté. Seizmické monitory uviedli, že monitorovali výbušnú aktivitu v blízkosti oblasti, kde sa začali objavovať úniky.

Nikaragua odkazuje USA: Nech je to imperialistom jasné!
Nikaragua zakázala novému veľvyslancovi USA vstup do krajiny. V piatok oznámila, že novému veľvyslancovi USA Hugovi Rodriguezovi neumožní vstup do krajiny pre jeho "neúctivé" poznámky na adresu krajiny. Informovala o tom agentúra AFP. Vo vyhlásení... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR