Plynovod je zlikvidovaný...navždy?
29 | 09 | 2022 I Milan Laca
Nemecko je presvedčené, že Nord Stream bol vyhodený do vzduchu. Denník Der Spiegel napísal, že majú podozrenie, že Nord Stream poškodili výbušné zariadenia.
Výbuchy
Nemecké bezpečnostné orgány podozrievajú, že potrubia plynovodov Nord Stream1 a Nord Stream 2 boli poškodené masívnymi výbušnými zariadeniami. Magazín Der Spiegel sa  odvoláva na svoje zdroje. Píše, že bezpečnostné orgány sú presvedčené, že na zničenie plynovodu v Baltskom mori  boli potrebné vysoko účinné výbušné zariadenia “.
 
Zdroje magazínu vypočítali, že na poškodenie plynovodu mali byť použité výbušné zariadenia, ktorých účinok je porovnateľný s účinkom 500 kilogramov TNT. Pri tomto hodnotení brali do úvahy aj seizmické signály, zaznamenané rôznymi meracími stanicami. V tejto súvislosti vyvstáva tvrdenie, že za akciou môže stáť len štátny subjekt.
 
Nový krok ku samovražde?
Európska komisia navrhla vytvorenie právneho mechanizmu na obmedzenie ceny ruskej ropy. Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová predstavila návrhy nového balíka sankcií proti Rusku. Prijmú ich ako reakciu na usporiadanie referend na... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Milan Laca
Čo ďalej
Zdroje magazínu uvádzajú, že potápači alebo diaľkovo ovládaný robot, môžu skontrolovať poškodenie plynovodu už na budúci víkend. To môže pomôcť vyvodiť prvé závery o type výbuchu pod vodou a použitých výbušninách.
Opravia ho?
Obnovu plynovodu teraz, podľa zdrojov Spiegelu, považujú za veľmi nepravdepodobnú. Vzhľadom na to, že poškodené potrubia sú v súčasnosti zaplavené morskou vodou, špeciálny vnútorný náter veľmi rýchlo koroduje, v dôsledku čoho sa po zaplavení už potrubie nedá použiť na prepravu plynu, dodáva magazín.
Zatiaľ sú opatrní
Hovorca nemeckej vlády Steffen Hebestreit vyhlásil, že Nemecko nehodnotí incident okolo plynovodov Nord Stream1  a Nord Stream 2, kým  nebudú  výsledky vyšetrovania incidentu.
 
Tucker Carlson: Kto stojí za výbuchmi plynovodov Nord Stream 1 a 2?
Kto stojí za výbuchmi plynovodov Nord Stream 1 a 2? Je možné, že s tým majú niečo do činenia záujmy USA? Do Baltského mora unikajú milióny kubíkov zemného plynu. V priamom prenose dochádza k jednej z najväčších ekologických katastróf. Môže ich mať... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Alica Kočišová
 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik