V Starom Meste vidí M. Minichová nedostatky vo viacerých oblastiach
29 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

V rozvoji bratislavského Starého Mesta vidí kandidátka na starostku tejto mestskej časti Milena Minichová nedostatky vo viacerých oblastiach. Vníma ich napríklad v kultúrnej sfére či v parkovacej politike, priestor na zlepšenie vidí tiež v oblasti školstva či ochrany životného prostredia. Uviedla to pre TASR.

"Chcela by som sa venovať témam, ktoré Staromešťanom komplikujú život a prispieť k zlepšeniu kvality života," skonštatovala. Svoje silné stránky oproti kandidátom, ktorí majú zväčša skúsenosti s komunálnou politikou, vidí podľa vlastných slov v prístupe, energii a empatii, ktoré chce občanom ponúknuť.

Venovať by sa chcela problematike kultúrnej obce, mestská časť nemá podľa nej dostatok dostupných priestorov na všetky formy umenia. Chýba jej napríklad kultúrne centrum, tzv. kulturpark, teda priestor na tvorbu, podporu a prezentáciu umelcov a rôznorodého umenia. Medzery tiež vidí v oblasti parkovania, zasadiť sa chce o férovú a spravodlivú parkovaciu politiku pre Staromešťanov.

Drobova vizitka podľa Mažgúta: Päť rokov županom, a stále žiadne výsledky
Ján Mažgút, v súčasnosti kandidát na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, poukazuje na zlyhanie súčasného župana Juraja Drobu, ktorý podľa jeho slov za päť rokov vo funkcii župana, s podporou vládnej strany stále nevyriešil medzi inými... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Za dôležitú tému považuje aj ochranu zelene, jej víziou je preto aj jej ďalší rozvoj či zelené strechy, ktoré nielen znížia náklady na energie, ale aj prispejú k zlepšeniu životného prostredia. Venovať sa chce tiež nedostatku kapacít predškolských zariadení či dvorom škôl a škôlok, ktoré nie sú v dobrom stave. Chýbajú jej tiež ihriská a športoviská pre deti.  

"Moje priority sú Staromeštania, rodiny s deťmi, bezpečné ihriská a športoviská, kultúra, ochrana a zväčšovanie zelených plôch a v neposlednom rade spravodlivé parkovanie pre Staromešťanov," odkázala Minichová.

O post starostu bratislavského Starého Mesta v jesenných komunálnych voľbách zabojuje desať kandidátov. Je medzi nimi Zuzana Aufrichtová, Jozef Bača, Michal Čambal, Martin Gajdoš, Zuzana Luhová, Milena Minichová, Radoslav Števčík, Romana Tabák, Andrej Trnovec a Matej Vagač.

Voľby2022: V Šamoríne sú traja kandidáti na primátora
V meste Šamorín v okrese Dunajská Streda volebná komisia zaregistrovala do jesenných komunálnych volieb troch kandidátov na primátora. Súčasný primátor Csaba Orosz kandiduje za Alianciu. Ako nezávislý kandidát je zaregistrovaný Jozef Bednár a za... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik