Taraba dáva Sulíkovi ULTIMÁTUM: AK do 17. hodiny.....
29 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Hlasovanie o odvolaní Igora Matoviča z postu ministra financií sa odkladá na popoludnie. Dôvodom bol Matovičov dlhý príhovor. A tak Tomáš Taraba dáva Sulíkovi ultimátum.

"Ak Richard Sulík do 17 hodiny verejne nepovie, že nám dodá hlasy na predčasné voľby, hlasovania o tom, aby sa vrátil do vlády cez odvolanie Matoviča, sa nezúčastnim," uviedol Taraba na sociálnej sieti.

Hlasovať "za" zotrvanie Matoviča nebude ani predseda strany Život NS Taraba a ani jeden z jeho stranníckych kolegov. "Pretože nezaslúži si byť ministrom financií."

"SaS, Sulík, Kollíková, Gröhling, Korčok a Dostál si úplne rovnako nezaslúžia návrat do vlády. Takže nebudeme asistovať ani Matovičovi ani Sulíkovi," skonštatoval opozičný poslanec.

"Požiadavka na predčasné voľby je jediné riešenie a na to nám chýbajú hlasy SaS. Takže ponuka je jasná a ak jej Sulík nevyhovie je jasné, že má na odvolanie dosť hlasov alebo odvolávanie nemyslí vážne," uzavrel Taraba.

Ondrej Dostál natrel Igora Matoviča: "Čo bolo, bolo, terazky som minister"
"Vláda sa podľa ústavy zodpovedá Národnej rade. Je psou povinnosťou ministra vnútra aj akéhokoľvek odvolávaného ministra, aby v čase návrhu na jeho odvolanie tu bol prítomný," pripomína Ondrej Dostál (SaS) slová Igora Matoviča (OĽaNO). Tie podľa... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik