Ondrej Dostál natrel Igora Matoviča: "Čo bolo, bolo, terazky som minister"
29 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Vláda sa podľa ústavy zodpovedá Národnej rade. Je psou povinnosťou ministra vnútra aj akéhokoľvek odvolávaného ministra, aby v čase návrhu na jeho odvolanie tu bol prítomný," pripomína Ondrej Dostál (SaS) slová Igora Matoviča (OĽaNO). Tie podľa činov poslancov OĽaNO a samotného Igora Matoviča platia iba vtedy, keď sa nejedná o odvolávanie Matoviča. "Čo bolo, bolo, terazky som minister," myslí si Dostál a na sociálnej sieti riadne natrel Igora Matoviča.

Slová Igora Matoviča, ktoré by sa mali podľa Ondreja Dostála (SaS) tesať do kameňa pripomenul Dostál na sociálnej sieti. 

"Vláda sa podľa ústavy zodpovedá Národnej rade. Je psou povinnosťou ministra vnútra aj akéhokoľvek odvolávaného ministra, aby v čase návrhu na jeho odvolanie tu bol prítomný."

"Tieto slová Igora Matoviča by sa mali do kameňa tesať. Škoda len, že v duchu známeho "van tajm, next tajm" to dnes ako odvolávaný člen vlády vidí trochu inak než v júni 2016, keď ich ako odvolávajúci opozičný poslanec NR SR vyslovil," píše Ondrej Dostál na sociálnej sieti. 

Čaká nás riadne zvyšovanie! Cien, nie platov...
Pre Slovákov zas len zlé správy! Analytici predstavili desivé prognózy ohľadom zvyšovania cien. Elektrina bude drahšia o 40, plyn o 60 percent a za teplo si priplatíme viac až o 135 percent. V utorok predstavil štátny tajomník ministerstva... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Diskusiu medzi Igorom Matovičom a Andrejom Hrnčiarom, podpredsedom NR SR z roku 2016 zverejnil Ondrej Dostál v plnom znení

"Pán predsedajúci, kým sa nedostaví minister vnútra alebo aspoň, nieže aspoň, samozrejme minister vnútra, dovtedy určite nebudem pokračovať v rozprave a budem tu iba stáť. Takže nech sa páči, zabezpečte prítomnosť ministra vnútra, bolo by slušné, aby tu boli aj ostatní členovia vlády a prišli ho podporiť. Ak sa za neho hanbia, tak nech zostanú schovaní tam, kde sú. Ak si za ním stoja, nech sem prídu. Národná rada sa podľa, vláda sa podľa ústavy zodpovedá Národnej rade. Je psou povinnosťou ministra vnútra aj akéhokoľvek odvolávaného ministra, aby v čase návrhu na jeho odvolanie tu bol prítomný. (Potlesk.), cituje Ondrej Dostál, Igora Matoviča.

Hrnčiar, Andrej, podpredseda NR SR

Žiadam povereného člena vlády, aby sa dostavil do rokovacej miestnosti.

Matovič, Igor, poslanec NR SR

Len chcem vás upozorniť, že aj keď príde akýkoľvek pikolík, ktorý bude akože zástupca vlády, tak nebudem pokračovať v rozprave. Je psou povinnosťou odvolávaného ministra, aby tu bol osobne prítomný. Vláda sa podľa ústavy zodpovedá Národnej rade. Národná rada nie je handra, ani predložka pred dverami do bytu. Takže kým tu nebude minister vnútra, dovtedy nebudem pokračovať.

Hrnčiar, Andrej, podpredseda NR SR

Prerušujem, vyhlasujem prestávku, kým (reakcie z pléna) vyhlasujem prestávku, kým sem nepríde nejaký člen vlády.

Matovič hodinu táral v pralamente, po prejeve VSTYK! a poslanci OĽaNO odkráčali zo sály
Poslanci za OĽANO odišli z rokovacej sály Národnej rady (NR) SR počas diskusie o návrhu na odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Urobili tak po jeho viac ako hodinovom vystúpení, v ktorého závere vyzval SaS, aby urobila krok späť a... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Igor Matovič, minister financií čelí v NR SR odvolávaniu

Poslanci za OĽANO odišli z rokovacej sály Národnej rady (NR) SR počas diskusie o návrhu na odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Urobili tak po jeho viac ako hodinovom vystúpení, v ktorého závere vyzval SaS, aby urobila krok späť a ustúpila od osobnej nenávisti.

Poslanci Národnej rady (NR) SR budú v rozprave o návrhu na odvolanie Igora Matoviča (OĽANO) z funkcie ministra financií pokračovať vo štvrtok (29. 9.) od 9.00 h. Mimoriadna schôdza k tomuto bodu sa začala v stredu popoludní, vystúpili štyria poslanci prihlásení písomne, ale aj minister financií. Ústne sa prihlásili štyria poslanci, vystúpiť by mali ešte dvaja z nich.

Je rozhodnuté?
Západ nepomôže Ukrajine získať späť stratené regióny po referendách. Energetická kríza a neochota zapojiť sa do vojenskej konfrontácie s Ruskom prinúti Západ odmietnuť pomoc Ukrajine na opätovné dobytie štyroch regiónov, vyhlásili experti,... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik