Spoluzakladeteľ Pink Floyd je v Krakove "nežiaducou osobou"
29 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Za "nežiaducu osobu" vyhlásilo v stredu poľské mesto Krakov hudobníka anglickej skupiny Pink Floyd Rogera Watersa v súvislosti s jeho postojom k vojne na Ukrajine. Došlo k tomu niekoľko dní po tom, čo bol v dôsledku tohto sporu zrušený jeho koncert v Poľsku, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

"V Krakove nechceme ľudí, ktorí sú v informačnej vojne na strane Ruska a podporujú alebo opakujú propagandu (ruského prezidenta Vladimira) Putina," napísal na sociálnej sieti Twitter podpredseda krakovskej mestskej rady Michal Drewnicki.

Ako dodal, rada bola v rozhodnutí o vyhlásení Watersa za nežiaducu osobu jednomyseľná. Rozhodnutie nie je právne záväzné, konštatuje AFP.

Waters tento mesiac napísal otvorený list, v ktorom uviedol, že Západ by mal prestať zásobovať Kyjev zbraňami, a obvinil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že na Ukrajine povolil "extrémistický nacionalizmus". Zároveň Zelenského vyzval, aby "ukončil túto krvavú vojnu".

Spoluzakladateľ skupiny Pink Floyd skritizoval Olenu Zelenskú: Tragicky sa mýlite!
Spoluzakladateľ skupiny Pink Floyd Roger Waters v novom otvorenom liste na sociálnej sieti skritizoval Olenu Zelenskú, píše portál Clash Music. Antimilitaristický postoj Hudobník s antimilitaristickým postojom sa proti vojne prezentuje aj vo... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ukrajinská prvá dáma Olena Zelenská na Twitteri odpovedala príspevkom, v ktorom uviedla, že "o mier by ste mali radšej požiadať prezidenta Ruskej Federácie. Nie Ukrajinu."

Waters mal mať v krakovskej aréne Tauron v apríli 2023 koncert. V sobotu však vstupenkový portál Live Nation Polska na Twitteri bez uvedenia akýchkoľvek podrobností uviedol, že koncert bol "zrušený".

Waters následne na Facebooku poprel správy poľských médií, podľa ktorých jeho tím z tejto stredoeurópskej krajiny vykázali. Zároveň dodal, že chcel len vyzvať zainteresované štáty, aby "pracovali na vyrokovanom mieri a neeskalovali situáciu smerom k trpkému koncu".

Spoluzakladateľ Pink Floyd poprel zrušene koncertov v Poľsku: Hlasujú o mne ako o persone non grata
Roger Waters z Pink Floyd poprel zrušenie dvoch poľských dátumov svojho svetového turné v roku 2023 v reakcii na odpor voči jeho postoju k vojne Ruska proti Ukrajine, informuje Guardian. Zrušenie koncertov dementoval Krakovská mestská rada má... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik