Hlas ľudu: Matovič, nehodný to minister financií, sa obhajoval
29 | 09 | 2022 I Mária Škultétyová

Stál tam ako pred súdnym tribunálom. Minister obvinený z toho, že zruinoval slovenské financie a presadzoval si svoje návrhy. Stál tam odsúdený na odvolanie, na milosť a nemilosť zákonodarcov.

Viac než hodinu sa Matovič obhajoval v parlamente. Aj s pocitom na.ovno ukázal sa ako výborný rečník a obhajca svojho vládnutia. V tomto smere jeho oponent a “priateľ“ Sulík naňho nedorástol. Sulíkova strana a tí, čo sa pod návrh na odvolanie podpísali, museli si  zlíznuť  mnohé “protiargumenty“. Samozrejme, že pritom stihol pourážať všetkých, okrem svojich “pravoverných“. Nezabudol ani na skorumpovaných mafiánov,  progresívne médiá a prezidentku. Aj na city zahral.

O zlodejských mafiánoch je zbytočné hovoriť, to už sme tisíckrát počuli.  Mafia sa chce dostať k moci, aby sa vyhla base a z basy dostala svojich.

Médiám vyčítal, že naňho celý čas útočia a liberálov  chvália

Prezidentke zas nevie odpustiť, že mu dala košom. Odmietla sa s ním stretnúť, aby pred Vianocami spoločne upokojili ľudí v čase korony. Má aj ďalšie dôvody, tie ale  nezverejní. Už banuje, že ju volil. Na Slovensku sa nájde stotisíc vhodných a lepších  žien, ktoré by mohli kandidovať na tento úrad. Ale nenarodili sa vo vhodnom prostredí.

Na obranu balíčka pre rodiny povedal, že on, na rozdiel od Sulíka, myslí na deti.  Sulík radšej dá prednosť psom. V skrátenom legislatívnom období prijali zákon, že psy môžu chodiť do reštaurácií. Koronou zakrývali všetko.

Za zmienku stojí aj obrana voči vulgárnemu vyjadrovaniu.

Áno, vyjadruje sa expresívne, ale nie vulgárne ako Sulík. Na otázku čo urobíme pre ľudí, povedal: „Nerobme nič.“ Toto je vulgárne vyjadrovanie.

Taraba dáva Sulíkovi ULTIMÁTUM: AK do 17. hodiny.....
Hlasovanie o odvolaní Igora Matoviča z postu ministra financií sa odkladá na popoludnie. Dôvodom bol Matovičov dlhý príhovor. A tak Tomáš Taraba dáva Sulíkovi ultimátum. "Ak Richard Sulík do 17 hodiny verejne nepovie, že nám dodá hlasy na... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

A vyčítať mu očkovaciu lotériu?

Veď tie peniaze dostali ľudia, ktorí propagovali očkovanie. Ale Rišove zákony nepomáhali ľuďom, ale oligarchom a lajdákom.  

Kakané a bakané veci sme si vypočuli. To, za čo opozícia celý čas kritizuje vládu, Matovič len potvrdil.  Pravdu mal, aj vtedy,  keď povedal,  že čo mu vyčítajú, je aj ich maslo na hlave, veď aj oni za väčšinu tých zákonov hlasovali.

Vedrá špiny si navzájom povylievali na hlavu. Možno by bolo lepšie, keby to boli urobili na Tabák – Cigánikovú.  

A mohli sa poučiť aj z politického rozsobáša Pellegriniho s Ficom. Ten prebehol bez väčších útokov a emócií. Ale na to dnešní dvaja hlavní aktéri nemajú mentálnu výbavu.

Matovič to s príhovorom opäť prehnal
Minister financií Igor Matovič (OĽANO) vystúpil v diskusii o návrhu na jeho odvolanie aj vo štvrtok. Jeho reč v parlamente trvala viac ako dve hodiny. Mimoriadna schôdza bude podľa predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina)... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik