Bola za kolapsom poslanca politika? Michelko pobúril Tarabu
29 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Politológ a vydavateľ Roman Michelko sa na sociálnej sieti vyjadril ku dnešnému incidentu v parlamente, keď bolo odvolávanie Igora Matoviča tesne pred hlasovaním odložené kvôli zdravotnej príhode jedného z poslancov. Podľa neho za tým môžu byť až tri dôvody. Na jeho úvahy reagoval aj poslanec Tomáš Taraba, ktorého dohady politológa pobúrili.

Redakcia HD prináša čitateľom názor Romana Michelka v plnom znení.

Z odolávania Matoviča sa stáva dráma. Predseda parlamentu prekvapivo tesne pred termínom odložil hlasovanie. Otázne je, čo je za tým. Isté je jedno, koalícia ma veľký problém. V zásade sú tri možnosti.

Začína "prestupová sezóna"

Zistili, že 76-ka na odvolanie Matoviča je reálna a že viacero koaličným poslancov, ktorí už nemajú žiadnu politickú perspektívu (Čekovský, Šeliga a spol.), dostali ponuku, ktorá sa neodmieta. Napríklad, že ich draftuje Progresívne Slovensko či SaS. Pri Krúpovi to vyšlo, tak prečo nie aj pri ďalších. V parlamente možno začína „prestupová sezóna“. Nakoniec, niečo podobné naznačil nedávno pri svojom odchode exporadca premiéra Hegera Štulajter. Podverzia tejto možnosti je, že s Tarabom sa rozpadla dohoda, prípadne, že v poslednej chvíli niektorí poslanci avizovali, že za daných okolností, teda s podporou Kuffovcov a Tarabu odmietajú podporovať vládu a tlačia na odchod Matoviča.

Sulík zvážil Tarabovo ultimátum

Druhá možnosť, je že Sulík kladne odpovedal na Tarabovo ultimátum, dá do laty Kolíkovú, teda vydiskutoval si s ňou, aby nebola „travička studní“ a nerobila hlúpymi pozmeňovákmi problémy a aj keď mu to politicky myslí pomalšie pochopil, že iná cesta ako predčasné voľby nie je.

Plynovod je zlikvidovaný...navždy?
Nemecko je presvedčené, že Nord Stream bol vyhodený do vzduchu. Denník Der Spiegel napísal, že majú podozrenie, že Nord Stream poškodili výbušné zariadenia. Výbuchy Nemecké bezpečnostné orgány podozrievajú, že potrubia plynovodov Nord Stream1 a... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Milan Laca

Opozícia nebude prítomná

No a tretia, najmenej pravdepodobná alternatíva je, že vedia, že budúci utorok budú niektorí opoziční poslanci mimo, sú ospravedlnení a šanca na 76 poslancov bude nižšia než dnes, keď sú všetci do nohy v parlamente. Na to by som sa nespoliehal. Pri takýchto hlasovaniach sa všetko ruší a toto by bola veľmi infantilná predstava.

Taraba reagoval

Na príspevok politológa Michelka reagoval takmer okamžite tiež na sociálnej sieti poslanec NRSR Tomáš Taraba vysvetlením, že jeden z poslancov mal veľmi zle vyzerajúcu zdravotnú príhodu a kým všetci poslanci do príchodu lekárov pomáhali, jeho pobúril Michelkov status, v ktorom podľa neho politológ naznačil, že za kolapsom je vlastne politika.

"Poprosil by som ľudí ako politológ Roman Michelko, aby nekŕmili po internete ľudí dohadmi, že za kolapsom poslanca je nebodaj politika alebo niečo podobné. Je to stupídne, primitívne a vzhľadom na to čo sa udialo aj totálne cynické." - napísal a dodal, že parlament rokuje zajtra a hlasovať sa bude v utorok.

Blaha: Štát v rozklade a Matovič so Sulíkom sa ohadzujú výkalmi
Štát v rozklade a Matovič so Sulíkom sa ohadzujú výkalmi - vypnite ich konečne! Týmito slovami začína svoj najnovší príspevok na Telegrame Ľuboš Blaha. Avizuje v ňom rozpad štátu, ku ktorému dôjde aj pričinením Hamrana či Mikulca. Tí pobehovanie... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik