Vonkajšie osvetlenie bude Bojnický zámok používať len cez špeciálne príležitosti
28 | 09 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Vonkajšie slávnostné osvetlenie Bojnického zámku bude Slovenské národné múzeum (SNM)-Múzeum Bojnice používať len počas špeciálnych príležitostí, akými sú podujatia vo večerných či nočných hodinách. Reaguje tak na nariadenie Ministerstva kultúry (MK) SR v podobe úsporných opatrení v súvislosti s očakávaným zdražovaním energií.

"SNM-Múzeum Bojnice pristúpilo k zhasnutiu vonkajšieho slávnostného osvetlenia Bojnického zámku. Zapnuté ostáva naďalej osvetlenie, ktoré je potrebné na zabezpečenie prevádzky a bezpečnosti objektu," uviedla v stredu pre TASR PR manažérka múzea Petra Gordíková.

Slávnostné osvetlenie bude múzeum podľa nej používať len počas špeciálnych príležitostí, napríklad počas večerných prehliadok nádvorí, ktoré sa na zámku konajú každú sobotu.

Nicholsonová si pomudrovala z Bruselu. Stačí naozaj iba TOTO?!
"NEBOJTE SA. NIE JE TO AŽ TAKÉ ZLOŽITÉ." Začala svoj príspevok europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Tá sa svojimi hrejivými slovami pokúša stimulovať strach ľudí pred prichádzajúcou zimou. Bezpečnosť, zdražovanie, chudoba, či nestabilita vlády... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik