Študenti externého štúdia Ekonomickej univerzity budú študovať online formou
27 | 09 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Študenti externého štúdia Ekonomickej univerzity v Bratislave budú v zimnom semestri akademického roka 2022/2023 študovať online formou. Dôvodom je realizácia opatrení súvisiacich s energetickými úsporami počas víkendov, ale aj počet študentov na externom štúdiu. Pre TASR to potvrdil vedúci oddelenia Centra komunikácie a vzťahov s verejnosťou Ekonomickej univerzity v Bratislave Miroslav Horňák.

"Výučba na externom štúdiu sa realizuje v sobotu a opatrenie sa dotýka približne 150 študentov externej formy štúdia na prvom a druhom stupni štúdia, čo je približne dve percentá všetkých študentov," priblížil Horňák. Títo študenti študujú na rôznych fakultách a v rôznych študijných programoch, preto je podľa slov Horňáka neefektívne zabezpečovať počas víkendu prevádzku univerzity v hlavnom meste v plnom režime.

Ekonomická univerzita v Bratislave sa v tomto roku podľa Horňáka vyrovnáva s 3,7-násobným zvýšením cien za dodávku plynu oproti roku 2021. "Zároveň v roku 2023 očakávame skokové navýšenie cien za dodávku elektrickej energie, ako aj zvýšenie nákladov za dodávky tepla a vody. Na dofinancovanie zvýšených nákladov na energie potrebujeme sumu približne 1,5 milióna eur," konkretizoval. V súvislosti s neustálym poklesom dotácie ministerstva školstva verejným vysokým školám je táto suma podľa univerzity nevyhnutná na zabezpečenie základného chodu školy.

Ako uzavrel Horňák, Ekonomická univerzita v Bratislave realizuje priebežné operatívne opatrenia súvisiace s úsporou elektrickej energie, spotrebou tepla a spotrebou vody.

Šetriť je možné aj kúpou potravín po záruke. Odporúča to aj Čaputová!
Ceny všetkého sa šplhajú do nevídaných výšin. Zdražovanie potravín nás však nemusí trápiť. Pri nákupoch potravín ušetríme tým, že si budeme vyberať produkty po záruke! Veď hnilé banány sú lacnejšie, prečo by sme kupovali iné. Odporúča to aj... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik