Dag Daniš: Matovič vo funkcii asi prežije. Ale bude mu to prd platné
28 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Popoludní o 14.00 by sa mala začať mimoriadna schôdza, ktorú iniciovala opozičná SaS. Seriál "odvolávanie Matoviča" tak vyvrcholí v parlamente. Matovič to zrejme prežije. Zohnal si tesnú väčšinu. Skonštatoval to na sociálnej sieti publicista Dag Daniš.

Odvolanie ministra Matoviča v parlamente podľa publicistu vyzerá nereálne. Návrh SaS – a opozícia ako celok – nemá v parlamente väčšinu hlasov. Bude to len branné cvičenie, ktoré názorne ukáže pomery síl.

"A celé mu to bude prd platné," myslí si Daniš a dodáva, že kľúčovú personálnu politiku - a politiku všeobecne - už nerobia koaličné strany, ale aktivisti a atlantickí trollovia s väzbami na Čaputovú a progresívcov...

Vo funkcii ministra asi prežije. Otázne je, načo mu to vlastne bude, ak má vo „svojej“ koaličnej vláde slabšie postavenie než Rastislav Káčer, konštatuje Daniš.

Ďalšie Mikulcove zlyhanie?!
Zavádzanie hraničných kontrol je potrebné prerokovať na úrovni Európskej únie. Hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Zuzana Eliášová to uviedla v reakcii na informácie, že Česká republika z dôvodu zvýšenej nelegálnej migrácie dočasne obnoví... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Liberálov vo vláde nahradili progresívci

Po odchode SaS sa novým kľúčovým ministrom (Káčerovi a Hirmanovi) postojačky tlieskalo v Denníku N a v Prezidentskom paláci. Nie v „konzervatívnej koalícii“.

Sulíkovych liberálov vo vláde nahradili progresívci. Nie sú opretí o koalíciu, ale o podporu zboku: médií, aktivistov. A následne aj o mediálne tvárnych poslancov ako Stančík (OĽaNO) či Šeliga (Za ľudí).

Jednoducho: v zásadnej personálnej politike to aj po odchode SaS valcovali atlantisti, aktivisti a progresívne figúry s väzbami na tím prezidentky. Tri strany koalície ostali bokom, uzavrel Daniš.

AKTUALIZOVANÉ o vyjadrenie SEPS! Chystá sa štátna žúrka za 130 tisíc eur z našich daní!(VIDEO)
Vo štvrtok sa chystá štátna žúrka za 130 000 eur z našich daní! Upozorňuje na to Martin Dorčák zo strany Hlas - SD. "Viete o tom, že v našich účtoch za elektrinu sa každý jeden z nás skladá na obrovskú žúrku zamestnancov štátnej energetickej firmy... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik