Zelenského taktika sa vyplatila, vyhral!
26 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

V nedeľu popriala prezidentka SR Zuzana Čaputová našej kresťanskej krajine šťastný nový rok 5783. Urobila tak v deň, keď sa oslavuje Židovský nový rok. Medzitým izraelský denník The Jerusalem Post zverejnil zoznam najvplyvnejších Židov v roku 2022. Kto sa ním stal? Prekvapenie sa nekoná.

Podľa izraelského denníka si tento rok zaslúžil prvú priečku v zozname päťdesiatich najvplyvnejších Židov ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. To, že rusko-ukrajinská vojna urobila zo Zelenského globálnu ikonu, dokazuje aj aktuálny rebríček najvplyvnejších židovských osobností, ktoré denník vyberal spomedzi zástupcov medicíny, literatúry, umenia, vedy a vládnych predstaviteľov. 

Zdroj: @screenshot Instagram Zuzana Čaputová

Šetriť je možné aj kúpou potravín po záruke. Odporúča to aj Čaputová!
Ceny všetkého sa šplhajú do nevídaných výšin. Zdražovanie potravín nás však nemusí trápiť. Pri nákupoch potravín ušetríme tým, že si budeme vyberať produkty po záruke! Veď hnilé banány sú lacnejšie, prečo by sme kupovali iné. Odporúča to aj... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Zelenského taktika

Autor článku píše o taktike, ktorou Zelenskyj zaujal. Výlučne olivovo zelené tričká vraj začal Zelenskyj nosiť s bystrým pohľadom umelca, ktorý si uvedomuje dôležitosť dojmov a vydal sa na svetové turné cez Zoom, aby západným vládam pripomenul, že mu v boji proti Rusku nepomáhajú dostatočne. Svoje príhovory a prejavy mal vždy formulované a prispôsobené záujmom svojho publika. Jeho tvrdosť a odvaha sa stali legendárnymi a vďaka nim ukrajinský vodca zmenil svetový poriadok. Vďaka jeho húževnatosti sa celý západný svet postavil proti Rusku, kvôli jeho vplyvu požiadali o členstvo v NATO Švédsko a Fínsko, na Rusko boli uvalené bezprecedentné sankcie a na Ukrajinu prúdi nespočetné množstvo amerických zbraní. Zelenskyj prostredníctvom sofistikovaného využívania médií a diplomacie dosiahol, aby svet konal spôsobom, aký sme už niekoľko desaťročí nevideli.

Zelenského Židovstvo

Podľa článku sa Zelenskyj narodil židovským rodičom a otec jeho starého otca a jeho traja bratia boli zavraždení počas holokaustu. Ako tínedžerovi mu ponúkli štipendium na štúdium v ​​Izraeli, ktoré ho otec prinútil odmietnuť. Neskôr sa oženil s nežidovkou a jeho deti boli podľa tlačových správ pokrstené.

Prognóza pre Slovensko: Zatvorené hotely, reštaurácie a chlieb za 10 eur
Hotelieri, pekári, podnikatelia už nevidia inú možnosť, ako ukončiť činnosť. Ceny energií ničia všetkých. Chlieb za 10 eur, obedové menu 25 eur a noc v hoteli 300 eur. Bude Slovensko vyzerať o pár týždňov takto? Mohlo by sa to ľahko stať, ak by... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Židovskú kartu vytiahol až keď sa to hodilo

V prezidentských voľbách v roku 2019 sa svojim židovstvom akosi neoháňal. Teraz sa mu však hodí. Keďže jeho krajina je nielen pod útokom, ale aj pod "denacifikačným" útokom zo strany Rusov, vytiahol Zelenskyj židovskú kartu a pýta sa, ako by jeho krajina mohla byť nacistickým štátom, ak ju vedie židovský prezident. Svojim židovským pôvodom apeloval na Izrael, ktorý Kyjevu zbrane neposlal a ani neuvalil sankcie na Rusko. Vodcovia Izraelu však považujú takýto krok za príliš veľké riziko a ani deklarovaný židovský pôvod ukrajinského prezidenta ich zatiaľ nepriviedol k tomu, aby ohrozili už aj tak slabú situáciu Židov v Rusku alebo provokovali ruskú armádu v Sýrii.

Giorgia Meloniová - Trójsky kôň Putina spolu s Orbánom?
Líderka krajnej pravice Giorgia Meloniová je pripravená riadiť Taliansko. V roku 2008 sa Giorgia Meloniová vo veku 31 rokov stala najmladšou talianskou ministerkou v histórii, ktorú do portfólia mládeže a športu vymenoval Silvio Berlusconi.... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Tým, ako Zelenskyj naďalej vedie Ukrajinu v boji proti Rusku, vo vojne, ktorá otriasla svetovými energetickými a potravinovýi trhmi a prebudila Európu z relatívne pohodlnej a pokojnej existencie, považuje denník The Jerusalem Post ukrajinského prezidenta nielen za najvplyvnejšieho Žida vo svete ale aj za jedného z najvplyvnejších ľudí dnešného sveta. Len pre zaujímavosť, bývalý izraelský premiér Benjamin Netanyahu sa v rebríčku nejvplyvnejších Židov 2022 umiestnil na piatom mieste.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik