Pre veľký úspech ešte RAZ! Fico zverejnil šokujúce informácie o Hegerovi, vraj mal profitovať z korupcie. Heger sa ale bráni(VIDEO)
26 | 09 | 2022 I Ivan Mihale

Bývalý premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico cituje vyjadrenie kajúcnika Michala Suchobu o tom, že súčasný šéf Finančnej správy Jiří Žežulka ho mal vydierať.

Počujete to ticho v médiách? Pýta sa Robert Fico (Smer-SD) pri svedectvách Suchobu. Vo videu na Facebooku udavačov, ako Makóa, Sklenku, či Suchobu, Fico označil za krivákov.

„Jeden z najznámejších udavačov Michal Suchoba hovorí, že ho vypaľoval súčasný prezident Finančnej správy Žežulka a že časť výpaľného mala ísť vtedajšiemu ministrovi financií E. Hegerovi. Počujete to ticho médií? Predstavte si, že by som bol takto udavačom obvinený ja!,“ rozhorčuje sa Fico.

„Len v piatok sme usvedčili prokurátora UŠP Repu, že vydieral a vyhrážal sa policajtovi Kučerkovi a klamal verejnosť,“ hovorí Robert Fico s tým, že väčšina médií je ticho. Keby totiž začali o veciach hovoriť, priznali by podľa neho aj vlastnú zodpovednosť – kryli to, čo sa doteraz dialo.

„Jeden z najznámejších udavačov Michal Suchoba hovorí, že ho vypaľoval súčasný prezident Finančnej správy Žežulka a že časť výpaľného mala ísť vtedajšiemu ministrovi financií E. Hegerovi,“ vysvetľuje vo videu celú situáciu Robert Fico.

Blaha: Západ s mierom nesúhlasí
Nebyť západných mocností, už by bol na Ukrajine mier! - konštatuje vo svojom najnovšom príspevku po víkende Ľuboš Blaha (Smer-SD). Tvrdí, že na Ukrajine mohol byť mier už v apríli, nemuseli by nás trápiť extrémne ceny, nehrozila by nám jadrová... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Vyjadrenie Hegera a Žežulku

"Odmietam a považujem za absurdné akékoľvek tvrdenia o tom, že by som sa ako minister financií podieľal na páchaní trestnej činnosti. Práve naša vláda začala proces očisty a transparentného fungovania finančnej správy," reagoval Heger pre TASR. Zdôraznil, že nový prezident FS bol vybraný v transparentnom výberovom konaní a má za sebou reálne výsledky práce.
Ďalej zdôraznil, že Michala S. osobne nepozná. "Vedome som sa s ním nestretol a už vôbec nerokoval. Zároveň som ako minister financií nevyvíjal vo vzťahu k spomínanej ani žiadnej inej firme žiadne aktivity," poznamenal s tým, že polícia, prokuratúra a súdy majú jeho plnú dôveru, a preto im v prípade potreby poskytne súčinnosť.

Žežulka odmietol, že by kohokoľvek zo spoločnosti Allexis žiadal o úplatok. "Neurobil som tak priamo ani prostredníctvom inej osoby. Dňa 15. septembra som sa oboznámil s obsahom anonymného blogu a ako príslušník FS som okamžite podal podnet na sekciu inšpekcie a vnútornej kontroly, aby boli uvedené podozrenia preverené," uviedol pre TASR s tým, že zároveň požiadal kolegov, aby ihneď začali spoluprácu s orgánmi činnými v trestnom konaní. Podal tiež trestné oznámenie na autora blogu pre podozrenie z trestného činu ohovárania.
Poukázal na to, že problémy so splatnosťou dodávateľských faktúr vznikli niekoľko mesiacov pred jeho nástupom do funkcie prezidenta finančnej správy. "V roku 2020 došlo k omeškaniu platieb v sume 1,2 milióna eur v období máj až november z niekoľkých dôvodov, a to z nedostatočného finančného krytia na rok 2020, straty bezpečnostnej previerky dodávateľa, ako aj z dôvodu pochybného spôsobu doručovania faktúr, ktoré nezodpovedalo bežným obchodným zvyklostiam," priblížil.

Ako uviedol, v súčasnosti je neukončený súdny spor medzi FS a dodávateľom týkajúci sa úrokov z omeškania, pričom práve jedným z argumentov FS ako žalovaného je spôsob doručenia faktúr a ich obsahové náležitosti. "Záväzky boli zo strany FS uhradené v novembri roku 2020 a v decembri 2020," dodal s tým, že v súčasnosti si FS plní všetky svoje záväzky voči dodávateľovi, ktorému mesačne platí za prevádzku jediného systému e-kasa sumu 108.200 eur.

Finančná správa podľa jeho slov už vypovedala tri zo štyroch zmlúv so spoločnosťou Allexis. "V súčasnosti má spoločnosť Allexis s FS platnú dodávateľskú zmluvu len na prevádzku systému e-kasa, pričom FS rokuje o možnosti vysporiadania majetkových práv tak, aby FS do budúcnosti mohla vývoj a údržbu systémov súťažiť v rámci transparentného verejného obstarávania," doplnil.

Eduard Chmelár: Zuzana Čaputová sa nikdy nezastala urážaných názorových oponentov
"Mám jedno veľké želanie, aby dejiny slovenského národa prestali byť dejinami pomsty,“ cituje na úvod Chmelár poznámku Romana Kaliského, ktorú mienil povedať na Námestí SNP v roku 1989. Zamyslenie historika a spisovateľa Eduarda Chmelára vám... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik