Blaha: Západ s mierom nesúhlasí
26 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Nebyť západných mocností, už by bol na Ukrajine mier! - konštatuje vo svojom najnovšom príspevku po víkende Ľuboš Blaha (Smer-SD). Tvrdí, že na Ukrajine mohol byť mier už v apríli, nemuseli by nás trápiť extrémne ceny, nehrozila by nám jadrová vojna a ľudia by neumierali. Ak by to Západ chcel, lenže podľa jeho slov, Západ nechcel.

Blaha vo svojom príspevku na Telegrame tvrdí, že dohoda, podľa ktorej by Rusko získalo Krym a veľkú časť Donbasu bez ďalších konfliktov, bola pripravená už v apríli. Ukrajina by na druhej strane prisľúbila, že o členstvo v NATO sa nebude uchádzať. A vraj Rusi a Ukrajinci sa dohodnúť chceli, rokovania sa vyvíjali sľubne. Zasiahol však Západ, ktorý s mierom nesúhlasí. Podľa Blahu ide Západu o čo najdlhšiu vojnu, a desiatky tisíc Ukrajincov, ktorí odvtedy zomreli, sú v skutočnosti obete Západu a bábkového režimu Zelenského.

Bekmatov: Slovensko zatvára dvere
Rusom, ktorí v uplynulých dňoch utekajú zo svojej domoviny pred mobilizáciou, by mali byť vydané víza. Myslí si to ľavicový politik a redaktor Artur Bekmatov. Myslel som, že otvoríme dvere pre každého, kto uteká pred touto vojnou. Každému, kto... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Medveď sa ešte len prebúdza

Uvádza tiež hypotézu českého profesora Oskara Krejčího, podľa ktorého sa "medveď ešte len prebúdza" a poukazuje tým na státisíce ruských vojakov, ktorí by o niekoľko mesiacov mohli byť nastúpení na krviprelievanie. Svoje tvrdenie podopiera aj vyhlásením bývalého amerického dôstojníka Scotta Rittera, ktorý sa vyjadril, že ak sa NATO nestiahne, tak sme jednu sekundu od jadrovej vojny a tiež hovorí, že po referendách na Donbase bude Rusko vnímať útoky na Donbas ako útoky na Rusko a podľa toho bude aj reagovať. 

Kritizuje aj "stupídne sankcie", kvôli ktorým považuje situáciu za vážnejšiu ako kedykoľvek predtým. Nielenže sa Rusko nestiahlo ale vyvíja sa konflikt oveľa väčších rozmerov, ktorý bude mať strašné dopady na nás všetkých. Teda okrem USA, ktoré budú z toho celého len bohatnúť.

Zvíťazilo v Taliansku Taliansko?

Víťazstvo talianskej pravice tiež okomentoval a ozrejmil aj to, ako vidí líderku víťaznej strany Meloniovú: "Meloniovej strana má korene v Mussoliniho fašistickom hnutí. Ale pre Západ je dôležité, že na rozdiel od Salviniho podporuje sankcie proti Rusku aj dodávky zbraní. Nič iné veľkých "liberálov" nezaujíma. Západ Meloniovej odpustí všetko, aj Mussoliniho. Dôležité je, že nenávidí Rusko. Už som sa dokonca v liberálnom Economiste dočítal, že s krajnou pravicou treba spolupracovať - že izolácia nikam nevedie. Časy sa menia. Holahej." - srší Blaha sarkazmom.

Šetriť je možné aj kúpou potravín po záruke. Odporúča to aj Čaputová!
Ceny všetkého sa šplhajú do nevídaných výšin. Zdražovanie potravín nás však nemusí trápiť. Pri nákupoch potravín ušetríme tým, že si budeme vyberať produkty po záruke! Veď hnilé banány sú lacnejšie, prečo by sme kupovali iné. Odporúča to aj... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

A aby bolo všetkým všetko jasné, na záver príspevku dodal Blaha zhrnutie, podľa ktorého chce "západný liberálno-fašistický establišment" vojnu za každú cenu, chce zničiť Rusko a na to všetko doplatíme my svojou životnou úrovňou a bezpečím. Tvrdí, že mier mohol byť už dávno a krv majú na rukách aj slovenskí vojnoví štváči Čaputová, Heger a Naď.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik