Pellegrini obvilil Hegera a Matoviča: Samé lži! Vaša pomoc dôchodcom je čistým výsmechom
26 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Pomoc dôchodcom, ktorú dnes s veľkou pompou ohlásila vládna koalícia, je čistým výsmechom priamo do tváre seniorov. Skonštatoval to na sociálnej sieti líder Hlasu - SD Peter Pellegrini. Jediné peniaze, ktoré im Matovič s Hegerom núkajú ako pomoc, je 8,70 eura mesačne.

Donebavolajúca hanba

Podľa opozičného politika namiesto skutočnej pomoci schválila vláda jednorazové vyplatenie okresaného, takzvaného 14. dôchodku, ktorým chce seniorom zalepiť oči.

"Je to jediná finančná dávka navyše, ktorú dôchodcovia dostanú za 16 mesiacov brutálneho zdražovania. Pre poberateľov priemerného dôchodku predstavuje sumu 139 eur. Za každý mesiac zdražovania potravín, energií, bývania i pohonných hmôt im vláda striebornej generácii „štedro“ nadelila 8 eur a 70 centov. To je donebavolajúca hanba," rozohnil sa Pellegrini.

Výzva poslancom

Hlasák na facebooku opätovne vyzýva poslancov Národnej rady, aby schválili predložený návrh zákona na vyplatenie skutočného a spravodlivého dôchodku 515 eur pre každého dôchodcu.

Vládna koalícia má podľa Pellegriniho vďaka HLASu šancu napraviť svoje fatálne zlyhanie, keď ako jeden zo svojich prvých krokov po voľbách rozhodla o zrušení už schváleného plnohodnotného 13. dôchodku a nahradila ho o stovky eur nižšou štátnou sociálnou dávkou.

Toto naozaj prehnal! Matovič riadne urazil kolegyňu
Cez víkend žilo Slovensko a najmä internet fyzickou potýčkou dvoch poslankýň parlamentu. Do vlasov si skočili Janka Bittó Cigániková a Romana Tabák. Neostalo iba pri pobavení verejnosti, na sociálnych sieťach si zgustli i politici. Financmajster... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

"Spravila tak napriek verejnému sľubu Igora Matoviča, že nesiahne na žiadne sociálne istoty ľudí, spravila tak napriek tomu, že strana Sme rodina zavedenie 13. plnohodnotného dôchodku pred voľbami podporila, vrátane hlasov Borisa Kollára či Milana Krajniaka," pripomína politik.

8,70 eura mesačne

"Je poľutovaniahodné, že Igor Matovič a Eduard Heger opäť používajú lož a manipuláciu ako svoju každodennú pracovnú metódu. Dôchodcovia až dodnes nedostali ani cent navyše," pripomína Pellegrini a dodáva, že príspevok na očkovanie dostali len niektorí a vôbec nesúvisel so zdražovaním.

Júlový takzvaný 13. dôchodok bol len predčasným vyplatením dávky, ktorú by dostali tak či tak. Preto jediné peniaze, ktoré im Matovič s Hegerom núkajú ako pomoc, je spomenutých 8,70 eura mesačne, uzavrel politik.

Uhrík a ľudia sú v šoku, podľa Hirmana je lacný ruský plyn len obrovský mýtus
Plánované zvyšovanie cien energií, a niekde už aj reálne, narobili poriadne vrásky prakticky celému Slovensku. Ľudia, ale aj podnikatelia, sa však desia toho, čo bude po Novom roku. Politici nás síce ubezpečujú, že všetko vyriešia a nikoho v štichu... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik