Ani nezohriala stoličku a už ju nehcú
27 | 09 | 2022 I Milan Laca

Vyslovenie nedôvery britskej premiérke.

Poslanci britského parlamentu pripravujú kroky na vyslovenie nedôvery novej premiérke Liz Trussovej pre jej ekonomické iniciatívy, ktoré podľa poslancov negatívne ovplyvnia vývoj štátu. Informuje o tom kanál Sky News .
Hazardujú

„Trassová a minister podnikania, energetiky a priemyselnej stratégie Kwazi Kwarteng  sa zahrávajú s ekonomikou na najvyššej úrovni a  so životmi ľudí. Nemôžete mať menovú politiku a fiškálnu politiku, ktoré si navzájom odporujú,“ vysvetlil zdroj v parlamente. Agentúra Bloomberg napísala, že historický hazard britskej premiérky Liz Trussovej na zníženie daní bez zohľadnenia svetovej situácie sa začína rúcať. Svojimi pokusmi zmeniť ekonomickú situáciu v krajine novými opatreniami, môže jednoducho spôsobiť krízu libry šterlingov.

Orbán: Maďarské rodiny ochránime, aj bez financií z Bruselu
Západ je na strane vojny, Maďarsko na strane mieru. Okrem tej rusko-ukrajinskej prebieha aj dezinformačná vojna. Zrušenie sankcií by prinieslo pokles cien o polovicu. Keď v Bruseli dôjdu argumenty, hovoria o porušovaní „európskych hodnôt“. Aj o... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Hľadajú podporu

Podľa zdroja v súčasnosti prebiehajú v parlamente zákulisné diskusie s cieľom nájsť priaznivcov, ktorí hlasovanie podporia, aby ho následne prediskutovali  verejne.

Prvé podozrenia

Trussová už bola podozrivá zo sprenevery viac ako 1800 libier zo štátneho rozpočtu na osobné potreby. V liste poslankyne Emily Thornberryovej sa tvrdí, že od septembra 2021 do júla 2022 sa náklady britského ministerstva zahraničných vecí, ktoré viedla Trussová,  zvýšili o 45 percent.

Nebezpečné zmeny 

Agentúra Bloomberg napísala, že Trussovej pokusy zmeniť ekonomickú situáciu v krajine novými opatreniami,  by  mohli viesť ku kríze libry. Zníženie daní tak v najbližších piatich rokoch bude stáť 161 miliárd libier. Navyše, ak bude takáto politika britskej premiérky pokračovať, potom sa suma v najbližších šiestich mesiacoch zvýši na ďalších 60 miliárd libier. A hoci sa Trussoová týmto spôsobom snaží Spojenému kráľovstvu pomôcť prekonať energetickú krízu, zníženie daní povedie k prudkému zvýšeniu inflácie, upozornil Bloomberg.

Bruselské elity sa trasú pred Meloniovou: Najnebezpečnejšia žena v Európe!
Taliansky krok doprava otriasa európskymi politickými elitami! Giorgia Meloniová bola v pondelok 26.9. potvrdená ako prvá talianska premiérka. Stredopravá líderka sa chystá v úrade deklarovať „Bránime Boha, krajinu a rodinu“ postavené na odpore... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik