Sklamaný vodca
24 | 09 | 2022 I Milan Laca

Izraelská politika šokovala Zelenského.

Ukrajinský prezident Voloymyr Zelenskyj povedal, že je ohromený nulovou podporou Izraela pre Kyjev, napísal denník  Ouest-France.
Nedali...

„Izrael nedoručil nič na Ukrajinu, nič, iba nulu... Chápem, že musia brániť svoju zem, ale podľa mojich informácií Izrael vyváža svoje zbrane do iných krajín,“ povedal prezident.

Prekvapený

Hovoril najmä o protivzdušnej obrane. "Prečo nám neposkytnú protivzdušnú obranu?" spýtal sa. Izraelské úrady podľa neho obchádzajú Ukrajinu, ktorá nedostala "aspoň" systém protivzdušnej obrany. Zelenskyj tiež povedal, že neobviňuje izraelské vedenie a oceňuje podporu Ukrajiny zo strany tamojšej občianskej spoločnosti. Vplyv Ruska na Izrael je však podľa jeho názoru badateľný.

Berlusconi: Putin bol k spusteniu vojny na Ukrajine dotlačený
Ruský prezident Vladimir Putin bol dotlačený k tomu, aby na Ukrajine spustil vojenskú operáciu a nastolil v Kyjeve novú vládu. Vo štvrtok to uviedol bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi v rozhovore pre taliansku televíziu RAI. TASR informuje... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Nech dajú iní

Zelenskyj dodal, že by chcel rozhodnejšie kroky zo strany Nemecka, Turecka a Spojených štátov, keďže výrobcov protilietadlových zbraní je málo. Okrem toho vyzval aj ostatné krajiny, aby zvýšili podporu Ukrajine. Francúzsko a ďalšie štáty by podľa neho mali poslať ešte viac zbraní, najmä dronov. Americký prezident Joe Biden  povedal, že „Žiadate veľa, ale ja vám rozumiem. Francúzsky líder Emmanuel Macron vie, že chceme ďalšiu pomoc,“ vyhlásil Zelenskyj.

NATO v rozpakoch

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vyzval obranné spoločnosti, aby urýchlili výrobu, s cieľom doplniť zásoby zbraní a munície, ktoré sa kvôli neustálym dodávkam na Ukrajinu výrazne znížili. Podľa neho to boli Spojené štáty, ktoré poskytli Kyjevu bezprecedentnú podporu.

Putinov rozkaz (VIDEO)
Putin nariadil čo najskôr zabezpečiť dodávky zbraní vojakom. Podniky vojensko-priemyselného komplexu musia urýchlene zabezpečiť dodávky zbraní a vybavenia vojakom, povedal ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí o rozvoji obranného... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Milan Laca

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik