Veľký prehľad MAJETKU členov vlády! Neuveríte, kto vlani zarobil NAJVIAC
25 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Veľký prehľad majetku členov vlády z majetkových priznaní verejných funkcionárov za rok 2021.

Najlepšie je na tom minister zdravotníctva

Vlani zarobil spomedzi členov vlády najviac minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) s príjmom 68.523 eur. Priznal podiel rodinného domu a pozemku v Ivachnovej, ale aj auto a hypotéku. Nasleduje minister financií Igor Matovič (OĽANO) so zárobkom 63.158 eur. Nevlastní žiadnu nehnuteľnosť, ani hnuteľný majetok. Vyplýva to z majetkových priznaní verejných funkcionárov za rok 2021.

Tretia v poradí je ministerka investícií a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) s príjmom 62.888 eur. Tvorilo ho 61.775 eur z výkonu verejnej funkcie a 1113 eur iné príjmy. Priznala byt v bratislavskom Starom Meste a Devínskej Novej Vsi, v belgickom Etterbeeku a chatu v Pribyline. Vlastní auto, akcie spoločností a podiely v s.r.o, peniaze na účte a hypotéku.

Nasleduje vicepremiér Štefan Holý (Sme rodina) s príjmom 61.697 eur. Priznal rodinný dom v Trnave, trvalý trávnatý porast v Novej Bani či hypotéku. Prenajíma si byt v Londýne a auto.

Exminister hospodárstva Richard Sulík (SaS) zarobil 60.817 eur. Vlastní byt v bratislavskom Starom meste a Vinohradoch, podiel domu v Zlatých Moravciach, auto, podiely vo firme, úspory a hypotéku.

Minister Lengvarský prezradil čo môžeme očakávať na JESEŇ
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (OĽaNO) sedí vo veľmi horúcom kresle. Jednak "vychytal" obdobie covidu a tiež s ním mal problém Igor Matovič, ktorého hnutie ho do funkcie nominovalo. O tom, čo bude ďalej s covidom sa s ním zhovárali... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Bývalý šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok (nominant SaS) mal príjem 57.830 eur. Priznal byt s garážou a parkovacím státím na bratislavských Nivách i chatu v Senci, auto, zariadenie nehnuteľnosti, obrazy, hotovosť aj hypotéku. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) zarobil 57.181 eur. Vlastní byt v Banskej Štiavnici a Rimavskej Sobote či dom v Hrubej Borši. Priznal aj dve autá a hypotéku.

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) s príjmom 56.684 eur, vlastní byt v Rusovciach, chatu a pozemok v Zliechove. Priznal tri autá, bytové zariadenie a elektroniku, pôžičku, financie na účte i v hotovosti a hypotéku.

Šéf envirorezortu Ján Budaj (OĽANO) zarobil minulý rok 55.570 eur. Vlastní dom v bratislavskej Rači, byt v Starom Meste a chalupu v Uhliskej.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) mal príjem 55.482 eur. Priznal dom, pozemok i garáž v Devínskej Novej Vsi. Uviedol i motorku a výbavu domu, ale aj prostriedky na účte, podielové fondy, životnú poistku a hypotéku.

Lipšic sa bráni: Škandalózne nahrávky sú vytrhnuté z kontextu!
Na tlačovej besede strany SMER-SD boli zverejnené škandalózne nahrávky, ktoré jednoznačne potvrdzujú a odkrývajú nekalé pozadie aktuálnych káuz. Rozhovory medzi prokurátorom Repom a obvineným expolicajtom Kučerkom, z ktorých je zjavné, že... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

O niečo menej zarobil minister práce Milan Krajniak (Sme rodina), a to 55.383 eur. Priznal byt v bratislavskom Starom Meste, pôdu v Eliášovciach, umelecké predmety zberateľskej hodnoty, peniaze a vklady, investičné zlato, pohľadávky, autorské práva, obchodné podiely v s.r.o a hypotéku. Spomenul aj užívanie auta v cudzom vlastníctve.

Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) zarobila 55.116 eur. Vlastní byt a parkovacie miesto v Žiline, uviedla aj hypotéku a nájom bytu v bratislavskom Novom Meste. Exminister školstva Branislav Gröhling (SaS) mal príjem 54.874 eur. V priznaní uviedol byt v bratislavskom Starom Meste, úspory na účte aj hypotéku.

Exministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) zarobila 54.672 eur. Vlastní podiely na pozemku a rekreačnom dome v Ľubietovej, byte a pozemku v bratislavskom Starom Meste. Priznala obchodný podiel spoločníka v s.r.o. či finančné prostriedky v banke.

Posledný je minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (OĽANO) s príjmom 44.948 eur. Priznal dom v chorvátskom Briste, dom, záhradu a zastavené plochy vo Veľkých Bošanoch, dom a reštauráciu v Devíne. Priznal motorový čln a obchodné podiely.

Krajniak prekvapuje: Za cenami energií nestojí len Putin!
Milan Krajniak drahšie energie na Slovensku nedopustí. Riešením krízy by mali byť takzvané energetické šeky. Za enormným nárastom cien však podľa neho nestojí iba Putin. Môžu za to aj krajiny, ktoré sa rozhodli vyrábať energie ekologicky. Minister... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik