Michelko: V politických podrazoch je Kolíková naozaj dobrá
25 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Roman Michelko tentoraz vo svojej tradičnej týždňovej glose nazval Máriu Kolíkovú "travičkou studní" a upozornil na hlasovania tarabovcov.

S tým nepohne ani Ústavný súd

Už to vyzeralo, že Sulík pochopil, že iná cesta, ako k predčasným voľbám ako riešeniu politickej situácie, prišla Mária Kolíková s vyhlásením, že v druhom čítaní chce presadiť explicitný zákaz referenda o predčasných voľbách a umožnení len "samorozpusteniu" parlamentu ústavnou väčšinou.

Na Úrad špec. prokuratúry poslal Robert Fico "esesácky" kabát
Predseda Smer-SD tak urobil v rámci tlačovky, v ktorej sa venoval dvojici prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Repa a Šurek, ktorí dozorovali prípad Mariána Kučerku. Hrubý nátlak, vydieranie a vyhrážanie sa deťom a rodinám! Takto sa... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

"Občania tak budú z možnosti rozhodovať o skrátení volebného obdobia vylúčení, zastupiteľská demokraciu bude výrazne triumfovať nad priamou demokraciou, a to napriek formulácii v ústave, že obe demokracie, teda priama aj zastupiteľská sú rovnocenné. Ak to tak prejde, tak s tým už nič neurobí ani Ústavný súd, lebo ten, ako vieme, už nemôže posudzovať ústavné zákony," konštatuje Michelko a pripomína, že takto by občania nemohli hlasovať v referende ďalších 20 rokov. 

O ústavnej väčšine

"Poslednýkrát koalícia disponovala ústavnou väčšinou v roku 1998 a potom až v roku 2020, čiže po dvadsiatich dvoch rokoch. Fico tak bude postavený pred dilemu, ak bude zo strany SaS kategoricky postavená požiadavka, že zákon o predčasných voľbách podporia, len ak prejde ich pozmeňovací návrh," upozorňuje Michelko. Pripomenul, že práve Fico vyzbieral milión podpisov na petičné hárky, preto je otázka, či pristúpi na niečo takéto. 

"Vo vymýšľaní politických podrazov je Kolíková naozaj dobrá, to sa jej musí nechať," upozorňuje Michelko

Dobrý deal

Vďaka tarabovcom možno prežije Matovičova koalícia. Počet ich hlasovaní s opozíciou  klesá  priamoúmerne k počtu hlasovaní s koalíciou. Navyše Tomáš Taraba možno zasadne do kresla podpredsedu parlamentu a to zabezpečí, že prejde rozpočet na budúci rok. Michelko tiež pripomína stretnutie "pri víne" s Borisom Kollárom a to už je jasné smerovanie strany Život-národná strana.

Na Slovensku najdrahšie: Nákupy "u susedov" sa nám oplatia čoraz viac
Štatistický úrad Eurostat upozorňuje, že Slovensko má najdrahšie potraviny v rámci krajín V4. Potravinárom hrozí krach a Slováci idú za lepšími cenami základných potravín do susedných krajín Stovky percent "Čo sa týka masla, oleja napríklad, tak... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik