Judita Laššáková: Sme svedkami mediálnej vojny gangov
25 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Neotravujte nás s tým a choďte sa vymlátiť za mesto na pole, v danom prípade na nezávislý súd, odporúča ústavná právnička dvom rivalom. O kom hovorí?

Jeden "gang" tvoria Fico, Kaliňák, Gašpar a Para a druhý policajný prezident Hamran a jeho "naši chlapci". Tieto dva "gangy sa do seba v médiách pustili cez tlačové besedy, čo podľa Laššákovej nie je nič iné, ako boj o územie. 

"Rukojemníkmi aj pri vojne gangov sú vždy občania, ktorí sa väčšinou priklonia k tomu, kto získa územie na ktorom pracujú, alebo bývajú. To nie je oportunizmus. To je len jednoduchý strach," vysvetľuje právnička, podľa ktorej presne to isté vyvoláva táto mediálna prestrelka. 

Spoluzakladateľ Pink Floyd poprel zrušene koncertov v Poľsku: Hlasujú o mne ako o persone non grata
Roger Waters z Pink Floyd poprel zrušenie dvoch poľských dátumov svojho svetového turné v roku 2023 v reakcii na odpor voči jeho postoju k vojne Ruska proti Ukrajine, informuje Guardian. Zrušenie koncertov dementoval Krakovská mestská rada má... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Neklamal. Len nepovedal všetko

Na tlačovke Štefan Hamran citoval zo zákona o tom, ako je potrebné zaobchádzať s nahrávkami a nosičmi, na ktorých sú, v trestných spisoch.

"Ono totiž odcitovať jedno ustanovenie zákona s tým, že opomenie všetky ostatné, vedie k absolútnemu zmäteniu verejnej mienky," upozorňuje právnička. Následne dopĺňa informácie. Ak bolo totiž akokoľvek manipulované s nosičmi v spise, sú nepoužiteľné a je treba zničiť ich a dôkazy ako keby neexistovali.

Vyšetrovateľ sa nedostane k spisom?

Laššáková sa pýta, ako je to možné, keď vyšetrovateľ sa k spisu dostať musí. 

A tu som si uvedomila, že pán Hamran používa mätúce pojmy - on mal povedať, že obvinení vyšetrovatelia sa nedostali k spisu," uvádza Laššáková veci na pravú mieru. A to v rámci korektnosti od Hamrana počuť nebolo. 

Blaha o nedeľných diskusiách: Čisté zúfalstvo. Len Raťafák Plachta Hirman sa blysol
Koalícia sa v priamom prenose vysmieva Slovákom a ešte sa aj hrajú na hrdinov, konštatuje Ľuboš Blaha (Smer-SD) po zhliadnutí nedeľných diskusií. "Prípad" dezoláti "Celé Slovensko sa trasie z toho, aké budú ceny elektriny a minister hospodárstva... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Musí byť objektívny

"Čo však počuť bolo, bola ochrana týchto našich vyšetrovateľov," pripomína Laššáková a púšťa ďalšiu dokrútku z tlačovky. Podľa Laššákovej je chvályhodné, že policajný prezident sa zastáva vyšetrovateľov, ale mal by sa zastávať všetkých. 

"Inak automaticky stráca objektivitu," upozorňuje Laššáková.

"Našich chlapcov" sa zastáva aj prezidentka

Po dokrútke, v ktorej prezidentka vysvetľuje svoj postoj k "vojne v polícii" Laššáková konštatuje, že nech si to nazve kto chce, ako chce, stále sú to obvinení vyšetrovatelia a to, čo urobili Hamran a Čaputová len prehlbuje nedôveru v inštitúcie. 

"Chceme sa stať spoločnosťou, ktorá kvôli osobe bude neznášať nejakú inštitúciu? Lebo tam sme. Myslím si, že niekedy je menej viac a možno by sme ako spoločnosť nezostávali takí ľahostajní, keby sa na nás nevalilo toľko takýchto informácií," pripomína Laššáková všetkým zodpovedným. 

Neťahajte nás do toho!

"My laická verejnosť sa v tom celom strácame a nemôžeme si vytvoriť objektívny názor. Pretože vy chcete strhnúť verejnú mienku na seba. A dopracujeme sa k tomu, že nie súdy, ale ulica budú rozhodovať o vine a treste," varuje právnička. 

Na Slovensku najdrahšie: Nákupy "u susedov" sa nám oplatia čoraz viac
Štatistický úrad Eurostat upozorňuje, že Slovensko má najdrahšie potraviny v rámci krajín V4. Potravinárom hrozí krach a Slováci idú za lepšími cenami základných potravín do susedných krajín Stovky percent "Čo sa týka masla, oleja napríklad, tak... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik