Dostanú domácnosti drevo z národných parkov?
25 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Správy národných parkov dokážu pokryť len tú časť potreby palivového dreva pre slovenské domácnosti, ktorá zodpovedá rozsahu prevzatej správy a je zlučiteľná s úlohami na úseku ochrany prírody.

Na otázku poslanca Národnej rady (NR) SR Radovana Kazdu (SaS) vo štvrtkovej (22. 9.) hodine otázok tak reagoval envirorezort. Jeho odpoveď uviedla za ministra Jána Budaja členka vlády Natália Milanová (obaja OĽANO), keďže Budaj nemohol prísť.

V rámci čiastočnej dohody medzi Ministerstvom životného prostredia (MŽP) SR a Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR sa podľa envirorezortu umožnil predaj dreva na palivové účely pre domácnosti.

Kazda sa pýtal, kedy dôjde k zvýšeniu ponuky palivového dreva pre domácnosti od správ národných parkov, keďže to MŽP avizovalo ešte v júli.

Poslankyne prerazili akékoľvek DNO! "Tepša" dostala po papuli a skončila na POHOTOVOSTI
Poslankyňu NRSR Janku Bittó Cigánikovú fyzicky napadli. Urobila tak jej kolegyňa z parlamentu Romana Tabák. Tá bola podľa napadnutej v takom animálnom amoku, že sa nevedela absolútne ovládať a nedokázala prestať s ťahaním vlasov. Napadnutá... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

"Ministerstvo životného prostredia spolu s ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka intenzívne preskúmava možnosť použitia paragrafu 50 zákona o lesoch, ktorý hovorí o správe lesného majetku vo vlastníctve štátu," uviedla Milanová. V zmysle čiastočnej dohody medzi MŽP a MPRV a vzhľadom na naliehavosť situácie sa podľa rezortu umožnil predaj dreva na palivové účely pre domácnosti. MŽP zároveň upozornilo, že primárnym poslaním národných parkov nie je produkcia drevnej hmoty.

Opatrenia smerujúce k uspokojeniu potreby palivového dreva pre domácnosti v čase energetickej krízy ostáva podľa MŽP primárnou zodpovednosťou ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. "Ministerstvo životného prostredia je však pripravené poskytovať všestrannú súčinnosť," uzavrela Milanová.

Minister Lengvarský prezradil čo môžeme očakávať na JESEŇ
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (OĽaNO) sedí vo veľmi horúcom kresle. Jednak "vychytal" obdobie covidu a tiež s ním mal problém Igor Matovič, ktorého hnutie ho do funkcie nominovalo. O tom, čo bude ďalej s covidom sa s ním zhovárali... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik