Bekmatov: Slovensko zatvára dvere
26 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Rusom, ktorí v uplynulých dňoch utekajú zo svojej domoviny pred mobilizáciou, by mali byť vydané víza. Myslí si to ľavicový politik a redaktor Artur Bekmatov. Myslel som, že otvoríme dvere pre každého, kto uteká pred touto vojnou.

Každému, kto uteká pred vojnou

"Mnohé štáty EÚ odmietajú Rusom utekajúcim pred mobilizáciou vydať humanitárne víza a prijať ich na svojom území. Patria sem pobaltské štáty, ale najnovšie aj Česko a Slovensko," píše politik na sociálnej sieti.

"Myslel som, (zrejme naivne), že otvoríme dvere pre každého, kto uteká pred touto vojnou," dodáva. Bekmatov upozorňuje, že týmto Rusom tak nechávame len dve možnosti - buď ísť do väzenia, alebo na front strieľať na Ukrajincov.

"Asi toľko k úprimnosti snáh politikov vo vedení niektorých európskych štátov nepredlžovať vojnu. Vďaka aspoň za Nemcov, ktorí majú viac rouzmu," uzavrel politik.

Referendá na Donbase sú platné!
Referendá o vstupe DĽR a LĽR do Ruska uznali za platné. Predsedníčka ústrednej volebnej komisie Luhanskej ľudovej republiky Elena Kravčenko uviedla, že za tri dni hlasovania o vstupe LĽR do Ruska bola účasť 76,09 %. Podľa ÚVK Doneckej ľudovej... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Milan Laca

Očividne s ním súhlasí aj český prezident Miloš Zeman

Rusom, ktorí v uplynulých dňoch húfne utekajú zo svojej domoviny pred mobilizáciou, by podľa českého prezidenta Miloša Zemana mala Česká republika vydávať víza. Minister zahraničných vecí ČR Jan Lipavský však už skôr uviedol, že Česko by ruských utečencov prijímať nemalo.

"Nesúhlasím s pánom ministrom Lipavským, ktorý vyhlásil, že by sme týmto utečencom nemali dávať humanitárne víza. On hovoril o ľuďoch, ktorí utekajú pred povolávacím rozkazom," vyhlásil Zeman v nedeľu v rozhovore pre spravodajskú stanicu CNN Prima News.

Nemecký pozorovateľ o referendách na ukrajinskom území: Urobila na mňa dojem transparentnosť
Ukázalo sa, že jedným z pozorovateľov vyslaných na pozvanie ruského štátu, aby posúdili legitimitu prebiehajúcich referend v okupovaných oblastiach Ukrajiny, nie je nikto iný ako generálny riaditeľ nemeckého verejného dodávateľa energie Stefan... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Na otázku, či by Česko malo prijímať ruských utečencov, ktorí sa útekom zo svojej krajiny snažia vyhnúť nútenému narukovaniu do armády, Zeman zareagoval slovami: "Určite áno."

"Myslím si, že by sme týmto ľuďom, podobne ako ukrajinským utečencom, víza dávať mali," doplnil prezident s tým, že pre Česko títo ľudia podľa neho nepredstavujú bezpečnostné riziko.

Čiastočnú mobilizáciu, ktorá by sa mala podľa oficiálnych vyhlásení ruských úradov týkať približne 300.000 Rusov s vojenskou prípravou, vyhlásil v stredu ruský prezident Vladimir Putin.

Blaha odkazuje koalícii: Chcelo by to predčasné voľby. Veď sa nám tu do roku 2024 aj pozabíjate!
Slunce, seno a pár facek - v hlavnej úlohe Tabák a Cigániková. Poslankyňa Tabák na koncerte fyzicky napadla poslankyňu SaS Cigánikovú, ktorú nedávno nazvala tepšou. To nevymyslíš, to je strašná hanba! Skonštatoval to na sociálnej sieti Telegram... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik