Nemecký pozorovateľ o referendách na ukrajinskom území: Urobila na mňa dojem transparentnosť
25 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Ukázalo sa, že jedným z pozorovateľov vyslaných na pozvanie ruského štátu, aby posúdili legitimitu prebiehajúcich referend v okupovaných oblastiach Ukrajiny, nie je nikto iný ako generálny riaditeľ nemeckého verejného dodávateľa energie Stefan Schaller. Téme sa venuje Guardian.

Francis Scarr z BBC Monitoring zverejnil rozhovor, ktorý Schaller poskytol ruským štátnym médiám v okupovanom Melitopole v nemčine, v ktorom hovorí, že na neho urobila dojem transparentnosť referenda a oznámi to svojim mediálnym kontaktom v Nemecku.

Schaller, generálny riaditeľ spoločnosti Energie Waldeck-Frankenberg (EWF) v severnom Hesensku, ktorá poskytuje niekoľkým stovkám tisíc obyvateľov regiónu elektrinu, plyn a kúrenie, potvrdil pre svoje miestne noviny HNA .

„Chcel som nazbierať svoje vlastné dojmy o tamojšej situácii. V neposlednom rade preto, že verím, že objektívne informácie sa nikdy nemôžu mýliť,“ povedal.

Schaller uznal nebezpečenstvo zneužitia na účely ruskej propagandy a povedal, že „v mojich vyhláseniach sa vždy snažil sústrediť na fakty a nie na politické hodnotenia. Hodnotím to, čo vidím, s plným vedomím, že mám dovolené vidieť len to, čo by som vidieť mal.“

Schaller dodal, že jeho návšteva nemá nič spoločné s jeho úlohou ako generálneho riaditeľa EWF. „Je to čisto súkromná záležitosť. Vzal som si dovolenku, aby som to mohol urobiť."

Lavrov v OSN: USA sa považujú za Božieho vyslanca na Zemi
Rusofóbia na Západe nadobudla groteskné rozmery! Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov skritizoval krajiny Západu v súvislosti s vojnou na Ukrajine a vyhlásil, že Spojené štáty sa so svojimi spojencami snažia Rusko "zničiť". Uviedol to v... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik