Szijjártó rokoval v New Yorku s Lavrovom ako jediný z ministrov krajín EÚ
23 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Na vojnovú infláciu a neúmerné ceny energií existuje len jediné riešenie, ktorým je mier. Maďarsko chce mier. Povedal to vo štvrtok večer po schôdzke Bezpečnostnej rady OSN v New Yorku šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó ruskému ministrovi zahraničných vecí Sergejovi Lavrovovi.

Szijjártó na sociálnej sieti v tejto súvislosti uviedol, že žiaľ, bol iba jediným ministrom zahraničných vecí krajín Európskej únie, ktorý tak urobil, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Samozrejme, je možné, že teraz doma hlavne predstavitelia opozície, kritici alebo predstavitelia opozičnej tlače povedia, že tak načo som sa vlastne stretol s Lavrovom. Domnievam sa, že mier nevznikne bez dialógu. Ak v nasledujúcom období nedôjde k mierovým rokovaniam, svet čakajú ešte vážnejšie následky, ktorým by bolo dobré predísť," vyhlásil Szijjártó vo videu zverejnenom na Facebooku.

Ďalší americký bolehlav
Rodí sa nová mocnosť, Irán, Rusko a Čína usporiadajú na jeseň spoločné námorné cvičenia. Náčelník generálneho štábu iránskych ozbrojených síl oznámil spoločné námorné cvičenia s Ruskom a Čínou. Teherán, Moskva a Peking pripravujú na túto jeseň... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Milan Laca

Server Telex.hu podotkol, že na rozdiel od iných krajín EÚ si maďarská vláda udržiava oveľa priateľskejšie vzťahy s Ruskom, ktoré okupuje Ukrajinu. Preto je Maďarsko Západom často kritizované, a to je aj príčinou zhoršenia vzťahov medzi Maďarskom a Poľskom.

Po schôdzke s Lavrovom Szijjártó podľa agentúry MTI upozornil na to, že maďarská ekonomika by nemohla fungovať bez ruských energií. Podčiarkol, že Gazprom naďalej bez prerušenia zásobuje Maďarsko a v súlade s dohodou dodáva denne 5,8 milióna kubických metrov plynu navyše oproti pôvodnému množstvu.

Ministri hovorili aj o spolupráci v oblasti atómovej energie. "Uvedením nových reaktorových blokov v Paksi do prevádzky v roku 2030 sa Maďarsko bude môcť čiastočne osamostatniť od neistoty a zvyšovania cien, ktoré charakterizujú medzinárodný trh s energiou," dodal Szijjártó.

Krúpa odhalil konšpiráciu: Zákulisie podvodov na voličoch (FOTO)
Momentálne už opozičný poslanec, prebehlík z hnutia OĽaNO do strany SaS Juraj Krúpa upozorňuje na sociálnej sieti na jednu pozornostihodnú fotografiu. Zúčastnení sú zástupcovia strán Olano, Smer, Hlas a Sme rodina. Politici sa prestali hádať, v... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik