Najnovší prieskum: Hlas narástol a SaS stráca
23 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Voľby by vyhral Hlas pred Smerom a Progresívnym Slovenskom. SaS prišla takmer o štvrtinu voličov. Ukazuje to najnovší prieskum agentúry Ipsos, ktorý zverejnil Denník N.

Ak by sa parlamentné voľby konali v septembri 2022, vyhral by ich mimoparlamentný Hlas-SD so ziskom viac ako 18 percent hlasov. Druhý by skončil Smer-SD s 15,5 percentami a tretie by sa umiestnilo Progresívne Slovensko s viac ako 11,5 percentami. 

Strana Sloboda a solidarita (SaS) Richarda Sulíka po odchode z vládnej koalície stratila tri percentuálne body. Ukazuje to porovnanie prieskumu preferencií agentúry Ipsos z augusta a septembra tohto roku. Kým na prelome júla a augusta by SaS volilo vyše 12 percent ľudí, v polovici septembra by to bolo niečo vyše deviatich percent.

Dag Daniš o slovenských médiách: Ako v komunistickej Číne!
Niektoré médiá už slobodnú spoločnosť nechránia, ale ohrozujú. Potláčajú kritické hlasy a vyžadujú názorovú spartakiádu ako v komunistickej Číne. Skonštatoval to sa sociálnej sieti na margo mainstreamových médií redaktor Dak Daniš. Koniec... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Podpora hnutia OĽaNO Igora Matoviča sa ani po vládnej kríze nezmenila. Má necelých osem percent.

Do parlamentu by sa dostalo ďalej aj hnutie Sme rodina so 7,5 percentami hlasov, hnutie Republika so siedmimi parcentami a KDH so ziskom 6,5 percenta hlasov.


SaS odchodom z vlády utrpela

Po odchode z koalície popularita strany SaS klesla. Ešte v auguste by ju volilo viac ako dvanásť percent ľudí. V septembri už len niečo cez 9 percent opýtaných. Podľa preferencií tak od SaS odišla štvrtina jej pôvodných priaznivcov.

OĽaNO sa udržalo na rovnakej úrovni a Sme Rodina si získala priazeň ďalších voličov. Podpora ostatných politických strán sa výrazne nezmenila. 

Robert Fico: Čo sa ešte má stať, aby pani Záleská a Repa vypadli z úradov
Tlačová beseda predsedu strany SMER – SD Roberta Fica, za účasti advokátov Roberta Kaliňáka, Mareka Paru a Tibora Gašpara na tému: Prokurátor UŠP O. Repa, synovec sudcu NS SR J. Klimenta, v akcii. Trestné stíhanie finančníka Jaroslava Haščáka bolo... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik